• Επίδραση της διαφορετικής εφαρμογής του λυκίσκου (Citra) στην ποιότητα της μπύρας- Πειραματικές ζυθοποιήσεις 

      Χαστάς, Μιχαήλ; Βασιλάκης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)
      Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη, αναλύονται τα βασικά συστατικά της μπύρας και τα χαρακτηριστικά αυτών, κάνοντας αισθητή τη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών στο τελικό προϊόν. Για να παραχθεί η μπύρα λαμβάνουν χώρα δύο ...
    • Η χρήση ζυμών non Saccharomyces και ιδιαίτερα του γένους Pichia στην παραγωγή ζυμωμένων ποτών 

      Ευσταθίου, Κωνσταντίνος; Αφεντουλίδης, Στυλιανός (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)
      Η πτυχιακή έχει στόχο την μελέτη των ζυμών non Saccharomyces και πιο συγκεκριμένα την Pichia kluyveri στην χρήση της σε διάφορα ποτά με έμφαση της χρήσης της στην μπύρα. Στην αρχή γίνεται μία αναφορά της διαδικασίας ...
    • Μελέτη τριών ποικιλιών λυκίσκου ως προς το αρωματικό τους προφίλ: εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις 

      Παϊαυλά, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Ο λυκίσκος είναι ένα καθοριστικό συστατικό στην δημιουργία ζύθου από τα αρχαία χρόνια το οποίο προσδίδει χαρακτηριστική οσμή και γεύση στην μπύρα αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως συντηρητικό. Σκοπός της συγκεκριμένης ...
    • Οι μετρήσεις του αζώτου στην μπύρα 

      Βογιατζής, Πολυχρόνης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-08-01)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει ως κεντρικό αντικείμενο πραγμάτευσης τις μεθόδους μέτρησης του αζώτου στην μπύρα. Για την μελέτη του ερευνητικού αντικειμένου επιλέχθηκε η μέθοδος της βιβλιογραφικής ανασκόπησης. Μέσα από ...
    • Παραγωγή Μπύρας Χωρίς Αλκοόλ 

      Αλημπαμπούδη, Δήμητρα; Κοττάκης, Χριστόφορος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Η παρούσα εργασία αποτελεί μια μελέτη των φυσικών και βιοχημικών συνθήκων που μπορούν να επιδράσουν στον μεταβολικό μονοπάτι που ακολουθούν οι ζύμες του ζύθου ώστε να περιοριστεί η παραγωγή της αιθανόλης και να παραχθεί ...
    • Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του 

      Βασιλόπουλος, Βασίλειος; Παρασκευοπούλου, Ελεάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ...
    • Σχεδιασμός Εταιρικής Ταυτότητας και Συσκευασίας- Case study: Οικογενειακή επιχείρηση ζυθοποιίας με επωνυμία ”De Kristo” 

      Γεωργίου, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-23)
      Στόχος της πτυχιακής εργασίας είναι η διερεύνηση και η καταγραφή εταιρικών ταυτοτήτων ζυθοποιίας ώστε να δημιουργηθεί (στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας) μία ξεχωριστή εταιρική ταυτότητα μιας οικογενειακής επιχείρησης ...
    • Τρόποι απομάκρυνσης του DMS σε μπύρες από καλαμπόκι 

      Μποζίνης, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-05-25)
      Η μπύρα, αν και παράγεται κυρίως από βύνη κριθαριού, είναι εφικτό να παραχθεί και από άλλα σιτηρά ή συνδυασμό αυτών. Ένα από αυτά είναι το καλαμπόκι το οποίο αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες καλλιέργειες στον πλανήτη. Η ...