• Αξιολόγηση της ζύμης Hansienaspora vineae στην οινοποίηση των ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο 

      Γαραζανάκης, Αλκιβιάδης - Θωμάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
      Η Hansienaspora vineae είναι σπάνιο είδος ζύμης που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση και φέρει ιδιαίτερο οινολογικό ενδιαφέρον λόγω των αρωματικών ενώσεων που παράγει. Καθώς το ειδος της H. vineae δεν παρουσιάζει υψηλή ...
    • Η χρήση ζυμών non Saccharomyces και ιδιαίτερα του γένους Pichia στην παραγωγή ζυμωμένων ποτών 

      Ευσταθίου, Κωνσταντίνος; Αφεντουλίδης, Στυλιανός (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)
      Η πτυχιακή έχει στόχο την μελέτη των ζυμών non Saccharomyces και πιο συγκεκριμένα την Pichia kluyveri στην χρήση της σε διάφορα ποτά με έμφαση της χρήσης της στην μπύρα. Στην αρχή γίνεται μία αναφορά της διαδικασίας ...
    • Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir 

      Μαζωνάκη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
      Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ...
    • Οι ζύμες στην οινολογία και στην ποτοποιία 

      Κουμπούρας, Αντώνης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
      Η αλκοολική ζύμωση είναι ίσως ο αρχαιότερος βιοτεχνολογικός μετασχηματισμός στην ανθρώπινη ιστορία. Οι χημικές αναλύσεις αρχαιολογικών δειγμάτων στην Κίνα, το Ιράν, την Αίγυπτο ή τη Γεωργία εντοπίζουν την παραγωγή οίνου ...
    • Παράγοντες που επιδρούν στο αρωματικό προφίλ των ζύθων 

      Τσολακίδης, Κωνσταντίνος; Δελαπόρτας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
      Μία από τις σημαντικότερές έρευνες, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία της ζυθοποιίας, είναι η χρήση των non-Saccharomyces ζυμών. Οι ζύμες αυτές έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μπίρες με ενισχυμένο ...
    • Παραγωγή ζύθου με μη συμβατικές ζύμες 

      Τσαγκάρη, Νίνα - Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ζυθοποιίας παρατηρείται μια αδιάκοπη έρευνα που αφορά στη βελτίωση και την αύξηση της αρωματικής πολυπλοκότητας των παραγόμενων προϊόντων. Κύριο αντικείμενο των ερευνών αυτών είναι οι ...