Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 50
Οι φωτοσυνθετικές αποκρίσεις των φύλλων του αμπελιού υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-30)
Έχει εκτιμηθεί ότι η κλιματική αλλαγή, από την άποψη των αλλαγών στα πρότυπα θερμοκρασίας και βροχόπτωσης, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επόμενες δεκαετίες στην αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης.
Η θερμική αύξηση μπορεί ...
Η επίδραση των διαφορετικών συγκεντρώσεων αιθανόλης στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ερυθρών οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
Οι οίνοι χαμηλής περιεκτικότητας σε αιθανόλη, καθώς και οίνοι χωρίς αλκοόλ γνωρίζουν σημαντική και σταδιακή ανέλιξη στη σύγχρονη εποχή, αποκτώντας ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Η ...
Επίδραση της τροποποίησης του χειμερινού κλαδέματος και θερινών κλαδεμάτων σε αμπέλια ποικιλίας Ασύρτικο στην απόδοση και στη σύνθεση σταφυλιών και οίνου.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-12-15)
Climate change accelerates the ripening season of the vines significantly affecting the
quality characteristics of the grapes and the wine produced. In this thesis, the effect of delayed
winter pruning (LP), severe shoot ...
Η επιλογή του υποκειμένου και των αποστάσεων φύτευσης ως στρατηγικό μέτρο αύξησης της ανθεκτικότητας του αμπελιού στην ξηρασία στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-12-18)
Η παρούσα εργασία πραγματεύεται την επιλογή υποκειμένου και των αποστάσεων φύτευσης στην καλλιέργεια της αμπέλου ως μέτρα ενάντια στην αυξανόμενη ξηρασία που προκαλείται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η κλιματική αλλαγή ...
Διεργασίες αερισμού και ανάμειξης στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-24)
Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι διεργασίες αερισμού και
ανάμειξης που εφαρμόζονται κατά την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Τα υγρά
απόβλητα συνήθως σε πρώτο στάδιο υποβάλλονται σε προεπεξεργασία, όπου από
τη ...
Η κοινωνική και η οικονομική διάσταση του οίνου στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-29)
Ο κύριος στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η καταγραφή του οίνου ως
ιδιαίτερης οντότητας η οποία εμφανίζει διαχρονικότητα αλλά και ισχυρή οικονομική και
κοινωνική παρουσία στο γενικότερο καταναλωτικό ...
Εκπαίδευση ενός panel δοκιμαστών για την περιγραφική ανάλυση οίνων στο τμήμα Επιστημών, Οίνου, Αμπέλου και Ποτών. Μέρος ΙΙ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
Η ποσοτική περιγραφική ανάλυση (Quantitative Descriptive Analyses) είναι μια
διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία για την οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων
και ποτών και ευρέως εφαρμοσμένη στον οργανοληπτικό έλεγχο των ...
Επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlot
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
Η παρούσα εργασία διαπραγματεύεται την επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και
οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlot κατά την ωρίμανση. Γίνεται η θεωρητική
προσέγγιση στον τομέα αυτόν και στις διαδικασίες, ...
Αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-20)
Αντικείμενο της βιβλιογραφικής έρευνας που ακολουθεί είναι η αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και η περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον ...
Επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Αγιωργίτικου-Cabernet Sauvignon
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
Το οξυγόνο έχει θεμελιώδη ρόλο στη διαδικασία οινοποίησης και εμφανίζεται σε
διάφορα στάδια, ιδιαίτερα κατά τη ζύμωση και την παλαίωση των κρασιών. Όπως
οι φαινολικές ενώσεις έτσι και το οξυγόνο, είναι σημαντικές στην ...