Search
Now showing items 1-10 of 20
Ο ρόλος των γενετικών, περιβαλλοντικών και άλλων παραγόντων στα αυτοάνοσα του θυρεοειδούς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-15)
Το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου διαδραματίζει σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο
για την διατήρηση της καλής και ομαλής λειτουργίας του οργανισμού. Σε αρκετές όμως
περιπτώσεις όπως σε αυτήν της αυτοανοσίας, το ...
Ανάλυση και σύγκριση των δημοφιλέστερων διατροφών που επικρατούν στη σημερινή εποχή, καθώς και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-03)
Μια διατροφή θεωρείται ισορροπημένη όταν παρέχει στον άνθρωπο όλα τα απαραίτητα
θρεπτικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του οργανισμού και έχει ως στόχο την
διατήρηση της υγείας. Τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ...
Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ...
Παρασκευή μικρογεύματος (snack) υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το φραγκόσυκο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-09)
Ο όλο και πιο απαιτητικός τρόπος ζωής των ανθρώπων έχει οδηγήσει τα τελευταία
χρόνια την αγορά στην παραγωγή υγιεινών και εύγευστων μικρογευμάτων. Επιπλέον,
αποτελεί κοινή γνώση πως λόγω αυτού, οι καταναλωτές επιθυμούν ...
Σύγκριση διατροφικής αξίας μεταξύ light και συμβατικών προϊόντων τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
Στις μέρες μας επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών, σακχάρων ...
Διερεύνηση των γνώσεων των μαθητών σχετικά με τη διατροφή - μία εκπαιδευτική πρόταση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-13)
Στη συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία σκοπός ήταν να μελετηθεί το επίπεδο των γνώσεων Ελλήνων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με την ανθρώπινη διατροφή και στη συνέχεια να ακολουθήσει ο σχεδιασμός μίας εκπαιδευτικής ...
Αξιολόγηση Καρδιοαναπνευστικών Παραμέτρων σε Ασθενείς με Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια και συσχέτιση με την Ποιότητα Ζωής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)
Περίληψη
Εισαγωγή: Η πολυπλοκότητα του συνδρόμου της ΧΚΑ και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργούν απαιτητικές και διαφορετικές ανάγκες σε κάθε ασθενή. Σε συνδυασμό με την κακή πρόγνωση και ΠΖ που χαρακτηρίζει τους ...
Ανθρώπινο μικροβίωμα και διατροφή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-07)
Το ανθρώπινο εντερικό μικροβίωμα είναι μια ευρεία και πολυσύνθετη έννοια η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί και σαν όργανο. Εκτείνεται σε όλο το γαστρεντερικό σύστημα του ανθρώπου και περιλαμβάνει όλους τους μικροοργανισμούς ...
Αλληλεπίδραση γονιδίων και διατροφικών παραγόντων σε διάφορες παθήσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
Η ανησυχία τoυ ανθρώπου για την διατροφή μπορεί να παρατηρηθεί από τα αρχαία κιόλας
χρόνια, όταν ο Ιπποκράτης ήδη από το 400 π.Χ. είχε αναφέρει το γνωστό «Η τροφή σου να
είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι ...
Η προώθηση προϊόντος (υγιεινής διατροφής) μέσω της οπτικής επικοινωνίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-22)
Η πτυχιακή εργασία παρουσιάζει το σχεδιασμό μιας υπηρεσίας παράδοσης φαγητού που στοχεύει να παρέχει έναν βολικό και αποτελεσματικό τρόπο στους πελάτες να παραγγείλουν υγιεινό φαγητό. Περιλαμβάνει τον σχεδιασμό λογότυπου, ...