Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-3 από 3
Οι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Στην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η συμβολή των μυκήτων στις αλλοιώσεις των τροφίμων. Το φάσμα των μυκήτων είναι πάρα πολύ μεγάλο κι έτσι περιγράφεται η δράση δύο από τους πιο διαδεδομένους μύκητες Aspergillus και ...
Αφλατοξίνη Μ1 στο γάλα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)
Οι αφλατοξίνες είναι μυκοτοξίνες που παράγονται από ορισμένα είδη μυκήτων και αν
δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα προσβάλουν τις ζωοτροφές και στη συνέχεια τα ζώα. Η
αφλατοξίνη Μ1 είναι ένα από τα προϊόντα μεταβολισμού της ...
Οι μυκοτοξίνες του γένους Fusarium και η επικινδυνότητα στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)
Το γένος των μυκήτων Fusarium είναι χαρακτηριστικό παθογόνο κυρίως για φυτικές
καλλιέργειες και κατά συνέπεια και για ζωικούς και ανθρώπινους οργανισμούς. Οι
μύκητες υπάρχουν στο έδαφος, σε υπόγειες εγκαταστάσεις και ...