• Listeria monocytogenes and food-an emerging pathogenic bacterium 

      Αγγελή, Δόμνα Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10)
      Εισαγωγή: Η Listeria monocytogenes, η οποία είναι ένα ζωονοσογόνο τροφιμογενές (foodborne) παθογόνο βακτήριο, θεωρείται ως ένας από τους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες, υπεύθυνους για σοβαρές ασθένειες τόσο στον άνθρωπο ...
    • Salmonella Typhimurium – Ελλάδα 2015-2020, Δεδομένα από το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς Σαλμονελών 

      Στραμπ, Γιάνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-03)
      Εισαγωγή: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η Salmonella enterica enterica ορότυπος Τyphimurium είναι ένας από τους 5 πιο συχνά αναγνωρισμένους ορότυπους που απομονώνονται στην Ελλάδα. Με αυτό το δεδομένο, η ...