dc.contributor.advisor | Παπαδομανωλάκη, Μαρία | |
dc.contributor.author | Χαριστάκη, Εμμανουέλα | |
dc.date.accessioned | 2022-07-28T06:37:38Z | |
dc.date.available | 2022-07-28T06:37:38Z | |
dc.date.issued | 2022-07-18 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2706 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2546 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα πτυχιακή εργασία παρουσιάζει τη δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης LAVRYS, η οποία ειδικεύεται στην πώληση προϊόντων με κύριο συστατικό το ελαιόλαδο, από το πρώτο στάδιο ως την ολοκλήρωσή της. Δίνεται ιδιαίτερη βάση στο σχεδιασμό της συσκευασίας του ελαιόλαδου, δηλαδή στη δημιουργία ενός ελκυστικού συνόλου με σκοπό την προσέλκυση καταναλωτών.
Η εργασία περιλαμβάνει 4 κεφάλαια, από τα οποία το 1ο και το 2ο αφορούν το θεωρητικό μέρος ενώ το 3ο και 4ο κεφαλαίο το ερευνητικό κομμάτι (πρακτική εφαρμογή). Πιο αναλυτικά, στο 1ο κεφάλαιο παρουσιάζεται μία έρευνα που αφορά την σημασία της ελιάς και του ελαιόλαδου στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα
έως σήμερα. Στο κεφάλαιο αυτό, αναφέρονται τα βασικά χαρακτηριστικά των ελαιόδεντρων, ιστορικά στοιχεία, τύποι και ποικιλίες ελαιόλαδου, περιγραφή της συγκομιδής και της διαδικασίας εξαγωγής του λαδιού, στοιχεία συντήρησης και απαραίτητα στοιχεία για την τυποποίηση της συσκευασίας.
Στο επόμενο κεφάλαιο, παρουσιάζεται η αρχική έρευνα που ακολούθησε, η οποία αφορά την συσκευασία ελαιόλαδου και του λογότυπου. Ακόμα, υπάρχει επεξήγηση της ονομασίας της εταιρείας καθώς και αναφορά για το περιεχόμενο της εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης. Στο 3ο κεφάλαιο, ξεκινάει το πρακτικό κομμάτι με την αρχική προσέγγιση του λογοτύπου μέχρι το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια ακολουθούν χρήσεις του λογοτύπου, μεγέθη, εφαρμογές καθώς και η χρωματική παλέτα του λογοτύπου αλλά και των συσκευασιών.
Στο 4ο κεφάλαιο, υπάρχουν προσχέδια της συσκευασίας ελαιόλαδου καθώς και τελικές ετικέτες των συσκευασιών όλων των προϊόντων της εταιρείας. Ακολουθούν διαφημιστικές και προωθητικές καταχωρήσεις, με το έντυπο υλικό και τον εξοπλισμό της εταιρείας και του προσωπικού. Στην τελευταία υποενότητα του κεφαλαίου βρίσκεται η εφαρμογή κινητού και η ιστοσελίδα της εταιρείας. Τέλος, ακολουθούν τα συμπεράσματα και η βιβλιογραφία. | el |
dc.format.extent | 126 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Ελαιόλαδο | el |
dc.subject | Ιστοσελίδα | el |
dc.subject | Λογότυπο | el |
dc.subject | Συσκευασία | el |
dc.subject | Εφαρμογή κινητού | el |
dc.subject | Εταιρική ταυτότητα | el |
dc.title | Σχεδιασμός εταιρικής ταυτότητας της επιχείρησης “LAVRYS” | el |
dc.title.alternative | Corporate identity design of "LAVRYS" company | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Μάνου, Πρόδρομος | |
dc.contributor.committee | Kyriakopoulos, Konstantinos | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας | el |
dc.description.abstracttranslated | This thesis presents the creation of the corporate identity LAVRYS company, which specializes in the sale of products with olive oil as the main ingredient, from the first stage until its completion. A special basis is given to the design of the olive oil packaging, which is the creation of an attractive set in order to attract consumers.
The work includes 4 chapters, of which the 1st and 2nd concern the theoretical part while the 3rd and 4th chapters are the research part (practical application). In more detail, in the 1st chapter a research is presented regarding the importance of the olive and olive oil in people’s lives from ancient times to the present day. In this chapter, the main characteristics of the olive trees, historical data, types and varieties of olive oil, description of the harvest and the extraction process of the oil, maintenance data and necessary data for the standardization of the packaging are mentioned.
The next chapter present the initial research that followed, which concerns olive oil packaging and the logo. Furthermore, there is an explanation of the company’s name as well as a reference to the content of the company’s corporate identity. In the 3rd chapter, the practical part begins with the initial approach of the logo to the final result. Moreover there are uses of the logo, sizes, applications as well as the color palette of the logo and the packaging.
In the 4th chapter, there are drafts of the olive oil packaging as well as final packaging labels of all the company’s products. Promotional listings follow, with company and staff printed materials and equipment. In the last subsection of the chapter is the
company’s mobile application and website. Finally, the conclusions and bibliography are listed. | el |