• Characterization of pre-gelatinized flours by IR spectroscopy 

      Ξενάκης, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      The needs of the food industry for methods to analyze raw materials with fast, accurate and non-destructive results, lead to the exploration and use of new methods that meet these criteria. IR spectroscopy matches these ...
    • Utilization of brewers’ spent grain in the making process of reconstituted potato crisps 

      Σακελλαρίου, Λεωνίδας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      Recently, there has been a great deal of interest in the utilization of materials, and in specific by-products, derived from the food industry, with the aim of improving the recycling process, reducing the environmental ...
    • Ο βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων και οι επιπτώσεις στην υγεία 

      Σταθοπούλου, Έλλη - Διονυσία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-01-29)
      Σε μια εποχή όπου η επαφή του ανθρώπου με τα επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκεται στο απόγειο της, η διερεύνηση των συνέπειων που φέρουν στην υγειά κρίνεται απαραίτητη. Το διατροφικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από την αύξηση της ...
    • Ο ρόλος του κρασιού στην μεσογειακή διατροφή 

      Αραπίδη, Μαρία Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-28)
      Στην σημερινή εποχή εμφανίζονται πληθώρα από προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις κακές διατροφικές του συνήθειες. Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής απαιτεί την μέγιστη διάθεση ...
    • Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - AI) και μηχανική μάθηση (Machine Learning-ML) σε εφαρμογές διατροφής 

      Ζανάι, Κέισι (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-18)
      Στη σύγχρονη εποχή που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές εξελίξεις, η ενσωμάτωση της τε- χνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και της μηχανικής μάθησης (Machine Learning) σε διατροφικές εφαρμογές έχει συγκεντρώσει ...