Browsing ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ by Advisor "d29de1fe-d172-4bfc-8cc1-68f2f8938699"
Now showing items 1-5 of 5
-
Characterization of pre-gelatinized flours by IR spectroscopy
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)The needs of the food industry for methods to analyze raw materials with fast, accurate and non-destructive results, lead to the exploration and use of new methods that meet these criteria. IR spectroscopy matches these ... -
Utilization of brewers’ spent grain in the making process of reconstituted potato crisps
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)Recently, there has been a great deal of interest in the utilization of materials, and in specific by-products, derived from the food industry, with the aim of improving the recycling process, reducing the environmental ... -
Ο βαθμός επεξεργασίας των τροφίμων και οι επιπτώσεις στην υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-01-29)Σε μια εποχή όπου η επαφή του ανθρώπου με τα επεξεργασμένα τρόφιμα βρίσκεται στο απόγειο της, η διερεύνηση των συνέπειων που φέρουν στην υγειά κρίνεται απαραίτητη. Το διατροφικό πλαίσιο χαρακτηρίζεται από την αύξηση της ... -
Ο ρόλος του κρασιού στην μεσογειακή διατροφή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-28)Στην σημερινή εποχή εμφανίζονται πληθώρα από προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις κακές διατροφικές του συνήθειες. Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής απαιτεί την μέγιστη διάθεση ... -
Τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - AI) και μηχανική μάθηση (Machine Learning-ML) σε εφαρμογές διατροφής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-18)Στη σύγχρονη εποχή που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές εξελίξεις, η ενσωμάτωση της τε- χνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και της μηχανικής μάθησης (Machine Learning) σε διατροφικές εφαρμογές έχει συγκεντρώσει ...