Εμφάνιση απλής εγγραφής

Προσδιορισμός απωλειών και αποβλήτων τροφίμων στα Ελληνικά πανεπιστήμια: Μελέτη περίπτωσης Πανεπιστημιούπολη 2 Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

dc.contributor.advisorPapapostolou, Christiana
dc.contributor.authorΒασιλάκου, Χριστιάνα
dc.date.accessioned2023-03-20T11:32:53Z
dc.date.available2023-03-20T11:32:53Z
dc.date.issued2023-03-09
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3981
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3821
dc.description.abstractΗ αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων θεωρείται ολοένα και περισσότερο βασική προτεραιότητα στο πλαίσιο του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, των αυξανόμενων πιέσεων στο φυσικό μας περιβάλλον, των μεταβαλλόμενων διατροφικών προτύπων και των αυξανόμενων ανησυχιών για την επισιτιστική ασφάλεια. Εκτιμάται ότι το 17% της παραγωγής τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο, το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 931 εκατ. τόνους, απορρίπτονται ετήσια στα σκουπίδια από διάφορα στάδια της τροφικής αλυσίδας (νοικοκυριά, χώροι εστίασης, λιανεμπόριο κλπ). Η πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων τροφίμων και η διαχείριση αυτών που παράγονται, είναι απαραίτητη τόσο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής όσο και για το φαινόμενο της παγκόσμιας πείνας. Στην παρούσα εργασία πραγματοποιείται μία μικρή μελέτη πεδίου κατά την οποία μετρήθηκε ένα ποσοστό των παραγόμενων αποβλήτων τροφίμων της Πανεπιστημιούπολης 2, Αρχαίου Ελαιώνα του Π.Α.Δ.Α.. Η μελέτη αυτή έχει ως στόχο την καταγραφή των αποβλήτων τροφίμων της Πανεπιστημιούπολης, την ευαισθητοποίηση των φοιτητών και την πρόταση βιώσιμων τρόπων διαχείρισης των αποβλήτων τροφίμων για το Πανεπιστήμιο. Η παρούσα μελέτη / εργασία αποτελεί την αρχή μίας έρευνας η οποία μπορεί να συνεχιστεί και να βελτιωθεί.el
dc.format.extent90el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΑπόβλητα τροφίμωνel
dc.subjectΔιαχείριση αποβλήτωνel
dc.subjectΒιώσιμες πρακτικέςel
dc.subjectΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.titleΠροσδιορισμός απωλειών και αποβλήτων τροφίμων στα Ελληνικά πανεπιστήμια: Μελέτη περίπτωσης Πανεπιστημιούπολη 2 Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικήςel
dc.title.alternativeDetermination of food losses and waste in Greek universities. Case study: Campus 2, University of West Atticael
dc.typeΔιπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΚονδύλη, Αιμιλία
dc.contributor.committeeΖαφειράκης, Δημήτριος
dc.contributor.facultyΣχολή Μηχανικώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Μηχανολόγων Μηχανικώνel
dc.description.abstracttranslatedTackling food waste is increasingly seen as a key priority in the context of a growing global population, increasing pressures on our natural environment, changing food patterns and growing concerns about food security. It is estimated that 17% of global food production, equivalent to around 931 million tonnes, is annually discarded in the waste stream by various stages of the food chain (households, catering, retail, etc.). Preventing food waste generation and managing the food waste produced is essential both in the fight against climate change and the phenomenon of world hunger. In this paper, a small field study is carried out in which a percentage of the food waste generated by the University Campus 2, U.O.W.A. was measured. This study aims to record the food waste on campus, raise awareness among students and propose sustainable ways of managing the University's food waste. This study constitutes the beginning of a research that can be continued and improved upon.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές