dc.contributor.advisor | Μάνου, Πρόδρομος | |
dc.contributor.author | Δανδαρή, Κωνσταντίνα | |
dc.date.accessioned | 2023-10-23T07:06:34Z | |
dc.date.available | 2023-10-23T07:06:34Z | |
dc.date.issued | 2023-10-12 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5427 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5264 | |
dc.description.abstract | Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας, ενός vegan κατα στήματος, με το όνομα Avegando, και κατ’ επέκταση ο σχεδιασμός των βιολογικών του προϊόντων.
Λεπτομερώς παρουσιάζω την εξέλιξη της σχεδιαστικής μου πορείας, προβάλλοντας φυσικά το
ερευνητικό υπόβαθρο και συμπληρώνοντας με την πράξη-εφαρμογή.
Εν συντομία, γίνεται μια εισαγωγή, στην οποία αφήνω τον αναγνώστη να έρθει σε επαφή με το
θέμα της πτυχιακής εργασίας, αναφέροντας δηλαδή λίγα λόγια για τη φιλοσοφία του βιγκανι σμού σε σχέση με το μάρκετινγκ, ενώ παράλληλα εξετάζοντας το target group. Το δεύτερο κε φάλαιο αποτελεί το σημείο αναφοράς του σχεδιασμού μου, καθώς αφιερώνεται εξολοκλήρου
στα στάδια υλοποίησης του λογοτύπου μου, ξεκινώντας από προσχέδια, δοκιμές, λανθασμένες
εκτιμήσεις, φτάνοντας τελικά στην ορθή επιλογή. Ακολουθεί το τρίτο κεφάλαιο, όπου γίνεται
λόγος για την έννοια της εταιρικής ταυτότητας και τα στοιχεία που τη συγκροτούν. Το περιεχόμε νο αυτού του κεφαλαίου δίνει το έναυσμα για περαιτέρω ανάλυση, οπότε στο τέταρτο κεφάλαιο
πια, βλέπουμε εμπράκτως την εφαρμογή της εταιρικής ταυτότητας. Συγκεκριμένα προηγείται μια
μελέτη του όρου συσκευασία, και έπονται δύο ακόμα υποενότητες, η μια αφορά την δημιουργία
έξυπνης συσκευασίας φυτικού γάλακτος, και η άλλη τον σχεδιασμό ετικετών βιολογικών προϊό ντων. Συνεχίζω με το πέμπτο κεφάλαιο, που περιλαμβάνει όλο το έντυπο υλικό και τις απαραί τητες προωθητικές ενέργειες. Κλείνω τον βασικό κορμό της πτυχιακής εργασίας, με το τελευταίο
κεφάλαιο, το οποίο ολοκληρώνεται με τα social media και την ιστοσελίδα. Τέλος καταλήγω σε
συμπεράσματα και επισημαίνω τις πηγές μου.
Η εκπόνηση των παραπάνω, προϋποθέτει και την ανάλογη μεθοδολογία. Αφιερώθηκε πρωτίστως
αρκετός χρόνος σε μελέτη βιβλιογραφικών πηγών, διαρκή αναζήτηση στο διαδίκτυο φωτογραφι κού-οπτικού υλικού και έρευνα έγκυρων άρθρων. Όσον αφορά τις τεχνικές που ακολούθησα για
το πρακτικό μέρος της πτυχιακής εργασίας, χρησιμοποίησα τα προγράμματα: Adobe Illustrator,
Adobe Photoshop, Adobe InDesign και Figma. | el |
dc.format.extent | 116 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Βίγκαν | el |
dc.subject | Αβοκάντο | el |
dc.subject | Προϊόν | el |
dc.subject | Κατάστημα | el |
dc.subject | Εταιρία | el |
dc.subject | Μάρκετινγκ | el |
dc.subject | Λογότυπο | el |
dc.subject | Εταιρική ταυτότητα | el |
dc.subject | Τυπογραφία | el |
dc.subject | Μοτίβο | el |
dc.subject | Έξυπνη συσκευασία | el |
dc.subject | Ετικέτα | el |
dc.subject | Έντυπο υλικό | el |
dc.subject | Καταχώρηση | el |
dc.subject | Αφίσα | el |
dc.subject | Κατάλογος | el |
dc.subject | Τρίπτυχο φυλλάδιο | el |
dc.subject | Βιβλίο συνταγών | el |
dc.subject | Προωθητικές ενέργειες | el |
dc.subject | Μέσα κοινωνικής δικτύωσης | el |
dc.subject | Ίνσταγκραμ | el |
dc.subject | Ιστοσελίδα | el |
dc.title | Δημιουργία Εταιρικής Ταυτότητας του καταστήματος "Avegando" και Σχεδιασμός Βιολογικών Προϊόντων. | el |
dc.title.alternative | Creation of Corporate Identity of the "Avegando" store and Design of Biological Products. | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Δεβετζή, Ιωάννα | |
dc.contributor.committee | Δελφίνο, Ιωάννα | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας | el |
dc.description.abstracttranslated | The purpose of this dissertation research is to create the corporate identity of a vegan shop called
Avegando and therefore the design of its biological products. More explicitly, I will present the
progress of my design strategy, showcasing the research background and adding the actions taken
to set this in practice.
To sum up, there is an introduction where I let the reader get familiarised with the topic of the
dissertation, mentioning a few things about the philosophy of veganism, compared to how it’s
portrayed using marketing strategies, examining the target group. The second chapter is dedicated
solely to my design process and the different stages to complete my logo, from mock-ups, trial
and error, false estimations, and reaching the most suitable choice to match the brand style. In
the third chapter, the term corporate identity is analysed, and all the elements that it entails. The
content of this chapter triggers further analysis, which is shown in the fourth chapter, where the
application of corporate identity is evident in practice. Analytically, prior to this, there is research
around the term “Packaging” and two more subsections; one is regarding the creation of smart
packaging solutions for bio milk and the other one is regarding the label design of the bioproducts.
Continuing with the fifth chapter, which includes all the printed material and the necessary
promotional strategies and activities. I’m concluding the basic structure of my dissertation with the
final chapter, which contains the social media channels and the website. Finally, I provide all the
conclusions of my research and my references.
The following methodology was utilised in order to draw conclusions and all the above research
findings; a significant amount of time was dedicated to studying all biographical resources,
constant web searches for photographic and visual resources, as well as research for valid articles.
The software and techniques I used for the practical part of the dissertation were the following:
Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, Adobe InDesign and Figma. | el |