dc.contributor.advisor | Φραγκούλη, Παναγιώτα | |
dc.contributor.author | Παπακώστας, Αλέξανδρος | |
dc.date.accessioned | 2023-11-21T13:14:27Z | |
dc.date.available | 2023-11-21T13:14:27Z | |
dc.date.issued | 2023-03-06 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5660 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-5497 | |
dc.description.abstract | Στη Διπλωματική αυτή Εργασία μελετώνται οι συνθετικές χρωστικές και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Πραγματοποιείται ταξινόμηση των διαφορετικής προέλευσης χρωμάτων. Αναφέρονται οι ιδιότητες των συνθετικών χρωστικών. Καταγράφονται οι εφαρμογές των χρωστικών στη βιομηχανία. Συγκρίνονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που παρουσιάζουν κατά την εφαρμογή τους. Μελετώνται οι επιπτώσεις των συνθετικών χρωστικών στην ανθρώπινη υγεία. Στόχος της παρούσας Διπλωματικής Εργασίας είναι η επίδραση της χρήσης των συνθετικών κλωστοϋφαντουργικών χρωστικών στη βιομηχανία τροφίμων, οι συνέπειες στο περιβάλλον και η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων. | el |
dc.format.extent | 64 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Συνθετικές χρωστικές | el |
dc.subject | Χρωστικές τροφίμων | el |
dc.subject | Ανθρώπινη υγεία | el |
dc.subject | Κλωστοϋφαντουργικές χρωστικές | el |
dc.subject | Νομικό πλαίσιο | el |
dc.subject | Απόβλητα | el |
dc.title | Συνθετικές χρωστικές τροφίμων | el |
dc.title.alternative | Synthetic dyestuff in food | el |
dc.type | Διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Βασιλειάδης, Αλέξανδρος | |
dc.contributor.committee | Αλεξιάδης, Σταύρος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Μηχανικών | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής | el |
dc.description.abstracttranslated | In this work, synthetic pigments and their basic characteristics are studied. A classification of the different color origins is carried out. The properties of synthetic pigments are mentioned. Applications of pigments in industry are listed. The advantages and disadvantages of their application are compared. The effects of synthetic dyes on human health are studied. The aim of this Diploma Thesis is the effect of the use of synthetic textile dyes in the food industry, the consequences on the environment and finding sustainable solutions. | el |