Show simple item record

Food Waste

dc.contributor.advisorTsinaroglou, Aristeidis
dc.contributor.authorΔημητρίου, Δήμητρα
dc.date.accessioned2024-07-15T07:30:20Z
dc.date.available2024-07-15T07:30:20Z
dc.date.issued2024-07-08
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/7047
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6881
dc.description.abstractΗ πτυχιακή εργασία με τίτλο «Food Waste» πραγματεύεται το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων στις σύγχρονες κοινωνίες, μέσω μιας σειράς φωτογραφιών δημιουργικού still life. Σκοπός της εργασίας είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτού του παγκόσμιου φαινομένου. Αφορμή αποτέλεσε μία έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), σύμφωνα με την οποία, το 1/3 των παραγόμενων τροφίμων παγκοσμίως καταλήγει στα σκουπίδια. Με τη σπατάλη τροφίμων κατασπαταλούνται φυσικοί πόροι όπως το νερό, το έδαφος και η ενέργεια και παράγονται αέρια του θερμοκηπίου που συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή. Επίσης, το αυξημένο κόστος των τροφίμων που οφείλεται στην απώλεια χιλιάδων τόνων φαγητού που πετιέται καθημερινά, αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες επισιτιστικής ανασφάλειας. Μέσω μιας σειράς φωτογραφιών εφήμερων γλυπτών από αλλοιωμένα τρόφιμα και οικιακά απορρίμματα, ο θεατής καλείται να αναλογιστεί πού καταλήγουν οι τροφές που δεν καταναλώνονται και τι προκαλεί η σπατάλη τους στην κοινωνία και το περιβάλλον.el
dc.format.extent55el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΦωτογραφίαel
dc.subjectFood wasteel
dc.subjectStill lifeel
dc.subjectΝεκρή φύσηel
dc.titleFood Wasteel
dc.title.alternativeΑπορρίμματα Τροφίμωνel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΜαρκίδου, Αναστασία
dc.contributor.committeeΒρεττάκος, Γεώργιος
dc.contributor.facultyΣχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμούel
dc.contributor.departmentΤμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνώνel
dc.description.abstracttranslatedThis thesis deals with the problem of food waste in modern societies, through a series of creative still life photographs. The aim of the work is to raise awareness about the social and environmental impact of this global phenomenon. It was inspired by a survey by the Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO), according to which 1/3 of the food produced worldwide ends up in the garbage. Wasting food wastes natural resources such as water, soil and energy and produces greenhouse gases that contribute to climate change. In addition, the increased cost of food due to thousands of tons of food being thrown away every day, forces millions of people to live in food insecurity. Through a series of photographs of ephemeral sculptures of spoiled food and household waste, the viewer is invited to consider where food that is not consumed ends up and what it’s waste causes to society and the environment.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές