Show simple item record

"Η επίδραση της αστικοποίησης στις διατροφικές συνήθειες και το περιβάλλον: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση βιώσιμων διατροφικών προτύπων"

dc.contributor.advisorΤσόγκα, Αρετή
dc.contributor.authorΣταυρουλάκη, Ολυμπία Μαρία
dc.date.accessioned2025-03-10T09:40:28Z
dc.date.available2025-03-10T09:40:28Z
dc.date.issued2025-02-27
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/8651
dc.description.abstractΗ διπλωματική αυτή εργασία εξετάζει την επίδραση της αστικοποίησης στις διατροφικές συνήθειες και το περιβάλλον, εστιάζοντας στο ρόλο της εκπαίδευσης που σχετίζεται με την προώθηση βιώσιμων διατροφικών προτύπων. Η αστικοποίηση είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται παγκοσμίως και εξαιτίας αυτού οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων μεταβάλλονται προς πιο επεξεργασμένες και ανθυγιεινές επιλογές, με σημαντικές συνέπειες για την υγεία και το περιβάλλον. Η εργασία αναλύει πώς οι αλλαγές αυτές συμβάλλουν στην αύξηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την απώλεια βιοποικιλότητας και τη σπατάλη τροφίμων. Ακόμη, στο πλαίσιο αυτό, μελετάται ο ρόλος της εκπαίδευσης ως μέσο ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με τις περιβαλλοντικές και υγειονομικές εξετάσεις των διατροφικών επιλογών τους. Μέσα από την ανάλυση διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στρατηγικών, διερευνάται πώς μπορεί να προωθηθεί η υιοθέτηση βιώσιμων διατροφικών προτύπων που συμβάλλουν τόσο στην ατομική ευημερία όσο και στην προστασία του περιβάλλοντοςel
dc.format.extent84el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/*
dc.subjectΑστικοποίησηel
dc.subjectΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.subjectΣωματική Υγείαel
dc.subjectΨυχική υγείαel
dc.subjectΠεριβάλλονel
dc.subjectΕκπαίδευσηel
dc.subjectΕυαισθητοποίησηel
dc.subjectΒιώσιμα διατροφικά πρότυπαel
dc.subjectEating habitsel
dc.subjectUrbanizationel
dc.subjectEnvironmentel
dc.subjectMental healthel
dc.subjectPhysical healthel
dc.title"Η επίδραση της αστικοποίησης στις διατροφικές συνήθειες και το περιβάλλον: Ο ρόλος της εκπαίδευσης στην προώθηση βιώσιμων διατροφικών προτύπων"el
dc.title.alternative“The Impact of Urbanization on Eating Habits and the Environment: The Role of Education in Promoting Sustainable Dietary Patterns”el
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΣκαναβή, Κωνσταντίνα
dc.contributor.committeeΤσόγκα, Αρετή
dc.contributor.committeeΘεοδούλου, Ιωάννης
dc.contributor.facultyΣχολή Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείαςel
dc.contributor.masterΠεριβαλλοντική Επικοινωνία και Προαγωγή Υγείαςel
dc.description.abstracttranslatedThis thesis examines the impact of urbanization on dietary habits and the environment, focusing on the role of education in promoting sustainable dietary patterns. Urbanization is a global phenomenon, and as a result, people's eating habits are shifting towards more processed and unhealthy choices, with significant consequences for both health and the environment. The thesis analyzes how these changes contribute to the increase in carbon dioxide emissions, biodiversity loss, and food waste. Furthermore, within this context, the role of education is explored as a means of raising public awareness regarding the environmental and health implications of their food choices. Through the analysis of various educational programs and strategies, it investigates how the adoption of sustainable dietary patterns, which contribute to both individual well being and environmental protection, can be promoted.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές