• Παράγοντες κινδύνου εμφάνισης συνδρόμου επαγγελματικής εξουθένωσης στο υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19 

      Τσιτλακίδου, Σταυρούλα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)
      Εισαγωγή: Το σύνδρομο επαγγελματική εξουθένωση (burnout syndrome) μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής του ατόμου. Μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις διαπροσωπικές και οικογενειακές ...
    • Παράγοντες ποιότητας ζωής σε χρόνιους ασθενείς με καρκίνο- ο ρόλος της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και η πρόκληση της πανδημίας Covid-19 

      Παλλαδινός, Στυλιανός (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-19)
      Η διαχείριση του καρκίνου στην πρωτοβάθμια φροντίδα, από τη διάγνωση έως τη διαχείριση των καρκινοπαθών, επηρεάστηκε ραγδαία εξαιτίας του Covid-19. Σε κλίμα φόβου και επιβεβλημένης αλλαγής του τρόπου παροχής όλων πέραν των ...
    • Παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη διατροφή 

      Λεβέντης, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανθρώπινη διατροφή. Η διατροφή έχει αποτελέσει αντικείμενο μελέτης, προβληματισμού και συζητήσεων εδώ και αιώνες, τόσο μεταξύ των μελών της ...
    • Παράγοντες που επιδρούν στο αρωματικό προφίλ των ζύθων 

      Τσολακίδης, Κωνσταντίνος; Δελαπόρτας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
      Μία από τις σημαντικότερές έρευνες, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία της ζυθοποιίας, είναι η χρήση των non-Saccharomyces ζυμών. Οι ζύμες αυτές έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μπίρες με ενισχυμένο ...
    • Παράγοντες που συντελούν στην βιώσιμη διαχείριση αποβλήτων - ανακύκλωση 

      Σιδέρη, Ευαγγελία - Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-30)
      Υπόβαθρο: Οπωσδήποτε, η ανακύκλωση και η διαχείριση αποβλήτων αποτελεί μία κεντρική πρόκληση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκοπός: Η συγκεκριμένη εργασία εξέτασε το ζήτημα της διαχείρισης αποβλήτων και της ανακύκλωσης. ...
    • Παράκτια αποτύπωση προς καθορισμό οριογραμμής Αιγιαλού στην περιοχή του ναυτικού οχηρού «Τούρλος» Νήσου Αίγινας 

      Καραμούζης, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
      Στην εργασία παρουσιάζεται η νήσος Αίγινα και η περιοχή του ναυτικού οχυρού «Τούρλος» για τον καθορισμό της οριογραμμής αιγιαλού. Παρουσιάζονται τα γεωγραφικά, κλιματολογικά και κοινωνικοοικονομικά στοιχεία του νησιού ...
    • Παράλληλες ζωές: Οι δύο γιαγιάδες 

      Πράπα, Αριάδνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-23)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το θέμα του οικείου χώρου, των οικείων προσώπων και της οικογένειας και τον τρόπο που συνδέεται με τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα μέσα από την απεικόνιση και την αποτύπωση ...
    • Παράλληλοι αλγόριθμοι κατηγοριοποίησης κειμένου σε κατανεμημένο περιβάλλον με χρήση Spark 

      Πλάντζα, Παναγιώτα Δανάη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία ασχολείται με την παράλλη κατηγοριοποίησης κειμένου σε κατανεμημένο περιβάλλον. Μελετήθηκε η εξαγωγή χαρακτηριστικών από κείμενο και η κατηγοριοποίηση του κειμένου βάση αυτών των χαρακτηριστικων. ...
    • Παράσιτα που μεταδίδονται υδατογενώς και η διαχείρισή τους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας 

      Καραμαλής, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-09)
      Τα τελευταία χρόνια, η κύρια αιτία υδατογενών επιδημιών είναι τα παράσιτα που μεταδίδονται υδατογενώς, αποτελώντας σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στις περισσότερες βιβλιογραφίες, οι κύστεις ...
    • Παράσιτα στα τρόφιμα και μέθοδοι ανίχνευσης 

      Παπάζογλου, Αγγελική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-27)
      Τα παράσιτα στα τρόφιμα αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία παρασίτων σε διάφορα είδη τροφίμων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως ...
    • Παράσιτα στα τρόφιμα και σύγχρονοι μέθοδοι ανίχνευσης 

      Καρβέλης, Θεόδωρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
      Τα παράσιτα που επηρεάζουν τα τρόφιμα ταξινομούνται με βάση ένα χαρακτηριστικό, το αν παρασιτούν στα τρόφιμα και στους ξενιστές εξωτερικά ή εσωτερικά. Τα χωρίζουμε σε εσωπαράσιτα (Έλμινθες, πρωτόζωα), και σε εξωπαράσιτα ...
    • Παραγωγή Gin 

      Χρυσαδάκος, Ταντέους Αλέξανδρος; Κουτσονικόλης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
      Η εργασία αφορά την εξέταση της διαδικασίας παραγωγής gin με επίκεντρο την επίδραση της διαχείρισης της αρκεύθου πριν την απόσταξη στο οργανοληπτικό προφίλ του αποστάγματος. Το gin περιλαμβάνει καρπούς αρκεύθου (Juniperus ...
    • Παραγωγή αλκοολούχου ποτού Βερμούτ 

      Ντογκοτάρι, Αλεξάντρου; Μπουλουμπάσης, Φοίβος Άγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-11)
      Για τους σκοπούς της παρούσας διπλωματικής εργασίας , πραγματοποιήθηκε πειραματική παραγωγή βερμούτ extra-dry από οίνο βάσης ποικιλίας Σαββατιανό. Οι συνθήκες της παραγωγικής διαδικασίας ήταν στα πλαίσια εκμάθησης των ...
    • Παραγωγή ανασυνδυασμένων ενζύμων στα τρόφιμα 

      Κυριακέας, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-29)
      Τα ανασυνδυασμένα ένζυμα (recombinant enzymes) είναι ένζυμα που παράγονται και εκκρίνονται από γενετικά τροποποιημένα συστήματα ξενιστών. Οι ξενιστές μπορεί να είναι μικροοργανισμοί, φυτά ή ζωικά κύτταρα. Τα ανασυνδυασμένα ...
    • Παραγωγή αφρώδους οίνου απο την ποικιλία Ξυνιστέρι με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας 

      Κυριακίδου, Δήμητρα; Κυριακίδου, Ελπίδα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-15)
      Η πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την συλλογή στοιχείων για την παραγωγή αφρωδών οίνων με παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας και τις ποικιλίες αμπελιών που χρησιμοποιούνται. Επίσης γίνονται αναφορές για τις Κυπριακές ποικιλίες ...
    • Παραγωγή βιοαερίου από την αναερόβια χώνευση σύμμεικτων αστικών στερεών αποβλήτων 

      Κονίδας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής ΑττικήςΕυρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, 2022-02-16)
      Ξεκινώντας την διπλωματική εργασία θα γίνει λόγος για το πρόβλημα της διαχείρισης των στερεών αστικών αποβλήτων τόσο στην Ευρώπη όσο και την Ελλάδα· θα γνωστοποιηθεί η σύσταση και οι ιδιότητές τους και θα αναφερθούν πρακτικές ...
    • Παραγωγή γλυκού οίνου από την ποικιλία Σαββατιανό με γλεύκος που προκύπτει από την πίεση κατεψυγμένων σταφυλιών 

      Αλεξανδρόπουλος, Παναγιώτης; Σιαμπάνης, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-15)
      Το ice wine είναι ένας τυπικός επιδόρπιος οίνος που παράγεται από παγωμένα σταφύλια όταν η φυσική τους θερμοκρασία είναι ≤ -8 °C. Τα σταφύλια συλλέγονται και συμπιέζονται σε κατεψυγμένη κατάσταση: οι φλοιοί των σταφυλιών ...
    • Παραγωγή ενέργειας από σαμαράκια μείωσης ταχύτητας σε διόδια και πόλη 

      Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-15)
      Η παρούσα έρευνα εξετάζει την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη ενός έργου παραγωγής ενέργειας από σαμαράκια μείωσης ταχύτητας σε διόδια και πόλεις. Προς αυτό τον σκοπό, η έρευνα εξετάζει το πώς λειτουργεί η παραγωγή και η ...
    • Παραγωγή ζύθου Pale Ale με χρήση εκχυλίσματος βοτάνων λουΐζας και δυόσμου 

      Κορφιός, Ευάγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)
      Οι σύγχρονες ιδέες στην ολοένα αναπτυσσόμενη μικροζυθοποιία, αλλά και οικιακή ζυθοποίηση, οδηγεί τους παρασκευαστές στον έντονο πειραματισμό, προς δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που ξεφεύγουν από τα γνωστά παραγόμενα ...
    • Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

      Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...