Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Φασματοσκοπία υπερύθρου"
Αποτελέσματα 3-8 από 8
-
Μελέτη διατροφικής σύστασης φράουλας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-07)Η παρούσα εργασία απαρτίζεται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύεται η θεωρητική θεματολογία που προέκυψε από βιβλιογραφική ανασκόπηση. Συγκεκριμένα, η θεματολογία περιλαμβάνει τη γονοτυπική και βοτανική ταξινόμηση ... -
Μελέτη της χρήσης φασματοσκοπίας υπερύθρου μετασχηματισμού Fourier (FT-IR) στη μελέτη αποσταγμάτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)Τα αλκοολούχα ποτά τυπικά διαχωρίζονται σε αυτά που παράγονται με ζύμωση και σε εκείνα που παράγονται με απόσταξη. Και οι δύο κατηγορίες, εκτός από την αλκοόλη περιέχουν μια πληθώρα χημικών ουσιών οι οποίες ευθύνονται για ... -
«Ο τοιχογραφικός διάκοσμος της οικίας Χρυσανθόπουλου (Πύργος Ευβοίας, 19ος αι.): μελέτη υλικών κατασκευής /κατάστασης διατήρησης και διερευνητική εφαρμογή επεμβάσεων συντήρησης».
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-29)Η οικία Χρυσανθόπουλου στην Κύμη Ευβοίας που χρονολογείται μετά το 1855, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής καθώς ανήκε στον αυτοδίδακτο λαϊκό καλλιτέχνη, Σωτήρη Χρυσανθόπουλο. Ο ίδιος, ασχολήθηκε ... -
Σύγχρονες και ταχείες αναλυτικές τεχνικές για τον έλεγχο της διατηρησιμότητας των τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-08)Τα τρόφιμα είναι ευπαθή προϊόντα από τη φύση τους και κατά την αποθήκευσή τους λαμβάνει χώρα πληθώρα διεργασιών, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητά τους. Στην παρούσα εργασία, εξετάζονται οι τρόποι ... -
Συγκριτική μελέτη πυρήνων φρούτων με χρήση φασματοσκοπίας υπερύθρου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Τα φρέσκα φρούτα είναι προϊόντα που χρησιμοποιούνται σε μεγάλο ποσοστό από τους καταναλωτές και αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο τμήμα στον τομέα των λειτουργικών και διατροφικών τροφίμων. Ωστόσο, η επεξεργασία τους οδηγεί στη ... -
Τα trans-λιπαρά οξέα στα εδώδιμα λίπη και έλαια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)Τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία από τον τομέα της χημείας τροφίμων και της ασφάλειας των προϊόντων για την παρουσία trans- λιπαρών οξέων στα τρόφιμα εξαιτίας των επιβλαβών επιπτώσεων που παρατηρούνται ...