Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Χαρουπόμελο"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Μελέτη διπλής - αλκοολικής και οξικής - ζύμωσης με βάση το χαρουπόμελο και το πετιμέζι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02)Από τα αρχαία χρόνια, χρησιμοποιείται η διαδικασία της ζύμωσης για παραγωγή ποικίλων τροφίμων και ποτών, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή έως και σήμερα. Ο επιστημονικός κλάδος επικεντρώθηκε στην μελέτη και κατανόηση της ... -
Μελέτη μικροβιακής ζύμωσης φυτικών προϊόντων με βάση μικροβιακή κοινότητα αποτελούμενη από ζύμες και βακτήρια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07)Η kombucha είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα τσαγιού που έχει υποστεί ζύμωση, γνωστό για τη μοναδική του γεύση και τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Παράγεται χρησιμοποιώντας μια συμβιωτική καλλιέργεια βακτηρίων και ζυμών (SCOBY), ... -
Παραγωγή ζυμωμένου προβιοτικού ροφήματος με συμβιωτική καλλιέργεια ζυμών και βακτηρίων και τσάι του βουνού (Sideritis spp.)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-26)Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα λειτουργικά προϊόντα έχει στρέψει την προσοχή στα παραδοσιακά ζυμωμένα ροφήματα, όπως την kombucha. Η παρούσα διατριβή διερευνά την παραγωγή ενός ζυμωμένου προβιοτικού ροφήματος χρησιμοποιώντας ... -
Παρασκευή ζυμώμενου προβιοτικού ροφήματος με συμβιοτική καλλιέργεια ζυμών και βακτηρίων με προσθήκη χαρουπόμελου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-26)Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία ασχολείται με την παρασκευή ενός ζυμωμένου προβιοτικού ροφήματος με βάση το χαρουπόμελο, όπου παρασκευάστηκε kombucha με διάφορες συνταγές, με διάφορα είδη, δηλαδή με αρχικό προϊόν από ... -
Παρασκευή χαρουπόμελου και μελέτη βιοδραστικότητας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επιστημόνων τροφίμων έχει στραφεί στη μελέτη των φυσικών αντιοξειδωτικών και τις πηγές προέλευσής τους, με σκοπό την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών. Μία πηγή πλούσια σε ...