Πλοήγηση ανά Λέξεις-κλειδιά "Listeria monocytogenes"
Αποτελέσματα 1-8 από 8
-
Listeria monocytogenes and food-an emerging pathogenic bacterium
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10)Εισαγωγή: Η Listeria monocytogenes, η οποία είναι ένα ζωονοσογόνο τροφιμογενές (foodborne) παθογόνο βακτήριο, θεωρείται ως ένας από τους κύριους αιτιολογικούς παράγοντες, υπεύθυνους για σοβαρές ασθένειες τόσο στον άνθρωπο ... -
Listeria monocytogenes στα τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ... -
Ανάπτυξη του μικροοργανισμού Listeria monocytogenes σε μαλακά τυριά και ανταγωνιστικότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων με την Listeria monocytogenes
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-17)Στην παρούσα εργασία αναλύεται η ικανότητα των οξυγαλακτικών βακτηρίων να ανταγωνίζεται την Listeria monocytogenes στα μαλακά τυριά. Η Listeria monocytogenes είναι ένα τροφογενές παθογόνο, το οποίο προκαλεί την τροφογενή ... -
Ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά και τροφιμογενή παθογόνα: Η περίπτωση της Listeria monocytogenes
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)Οι Τροφιμογενείς παθογόνοι μικροοργανισμοί αποτελούν μεγάλο πρόβλημα για τη βιομηχανία τροφίμων καθως μπορουν να προκαλέσουν ασθένειες ακόμα και το θάνατο σε μεγάλα μέρη του πληθυσμου, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. Η ... -
Εφαρμογή μοντέλων πρόρρησης για την εκτίμηση της ανάπτυξης Listeria monocytogenes σε σολομό και πέστροφα ψυχρής κάπνισης υπό διαφορετικά σενάρια συντήρησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-14)Ο κίνδυνος από την παρουσία και ανάπτυξη L. monocytogenes σε έτοιμα προς κατανάλωση (RTE) προϊόντα που υποβάλλονται σε ήπιες μορφές επεξεργασίας, όπως ο σολομός και η πέστροφα ψυχρής κάπνισης, εξακολουθεί να αποτελεί ... -
Η ανταγωνιστική σχέση της Listeria monocytogenes και των οξυγαλακτικών βακτηρίων (LAB) σε υπόστρωμα τυριών τυρογάλακτος με χρήση μοντέλων προορατικής μικροβιολογίας διαθέσιμων στο διαδίκτυο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-10)Το τυρί αποτελεί ένα από τα βασικότερα τρόφιμα της Μεσογειακής διατροφής, το οποίο είναι γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία. Ωστόσο, αποτελεί και ένα από τα πιο ευαλλοίωτα τρόφιμα, που για τη διατήρησή του απαιτείται ... -
Φυσικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες έναντι τροφιμογενών παθογόνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-15)Εμπορικά διαθέσιμες σκόνες Μαύρου πιπεριού, Πράσινου πιπεριού καθώς και κόκκινης πιπεριάς Καγιέν προστέθηκαν σε ποσοστό 5% κ.β. σε νερό. Κατόπιν ρυθμίστηκε το pH με 1 N HCl/ 1 N NaOH σε τιμές 4.5, 5.5 και 6.5 και κατόπιν ... -
Ψυxρότροφα αλλοιογόνα βακτήρια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-22)Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι ψυχρότροφοι αλλοιογόνοι οργανισμοί και, συγκεκριμένα τα ψυχρότροφα βακτήρια, που προσβάλουν τα τρόφιμα και δυνητικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία. ...