Browsing by Keywords "Μοριακή πρόσδεση"
Now showing items 1-7 of 7
-
Αναζήτηση νέων ενώσεων ενεργοποιητών της umami γεύσης με χρήση υπολογιστικών τεχνικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-26)Η ανθρώπινη γεύση μπορεί να αναλυθεί στις 5 βασικές γευστικές ιδιότητες: γλυκιά (sweet), όξινη (sour), πικρή (bitter), αλμυρή (salty) και umami. Η umami γεύση έλαβε ευρεία αποδοχή ως βασική γεύση έπειτα από την ανακάλυψη ... -
Δομική ανάλυση και υπολογιστική στόχευση του υποδοχέα ορμόνης απελευθέρωσης αυξητικής ορμόνης με δυνητικά βιοδραστικά μόρια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-11)Η ορμόνη απελευθέρωσης αυξητικής ορμόνης (Growth Hormone Releasing Hormone, GHRH) είναι ένα νευροπεπτίδιο που αποτελείται από 44 αμινοξέα και παράγεται στον υποθάλαμο. Μετά την σύνθεση της απελευθερώνεται και οδηγείται ... -
Εύρεση φυσικών ενώσεων με αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι τροφιμογενών νοσημάτων με υπολογιστικά εργαλεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)Στα συσκευασμένα τρόφιμα η ανάπτυξη καθώς και η επιβίωση παθογόνων μικροοργανισμών δύναται να προκαλέσει σοβαρές τροφικές ασθένειες διακυβεύοντας την ασφάλεια καθώς και την ποιότητα των τροφίμων. Βακτήρια όπως, Salmonella ... -
Εφαρμογή in silico τεχνικών για τον προσδιορισμό νέων ενώσεων ενεργοποιητών της πικρής γεύσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-19)Οι διατροφικές επιλογές και οι διατροφικές συνήθειες των καταναλωτών επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη γεύση των τροφίμων. Από τις βασικές γεύσεις, η πικρή γεύση θεωρείται ως η πιο περίπλοκη και συνεπώς πολλοί ... -
Εφαρμογή υπολογιστικών τεχνικών για την πρόβλεψη νέων ενισχυτικών γεύσης από εκχυλίσματα βασιλικού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-09-26)Η ανθρώπινη γεύση μπορεί να διακριθεί σε πέντε βασικές κατηγορίες: γλυκιά (sweet), πικρή (bitter),όξινη (sour), αλμυρή (salty), και umami. Αποτελεί ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό στον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και ποτών, ... -
Ταυτοποίηση βιοδραστικών συστατικών από αρωματικά φυτά και in sillico μελέτη της βιοδραστικότητας τους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)Η παρούσα εργασία έχει θέμα ‘Ταυτοποίηση βιοδραστικών συστατικών από αρωματικά φυτά και in sillico μελέτη της βιοδραστικότητας τους’, δηλαδή διερεύνηση, μελέτη και εξέταση των φυσικοχημικών ιδιοτήτων που διαθέτουν τα ... -
Υπολογιστικές τεχνικές για την αναζήτηση νέων ενώσεων αναστολέων της ενζυμικής αμαύρωσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί ραγδαία η αγορά φρούτων και λαχανικών λόγω της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών των καταναλωτών, οι οποίοι υιοθετούν πιο υγιή πρότυπα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά ...