Browsing by Keywords "Παράσιτα"
Now showing items 1-6 of 6
-
Ανίχνευση παρασίτων στο υδάτινο περιβάλλον
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-03)Στην παρούσα διπλωματική εργασία διερευνήθηκαν τα παράσιτα που υπάρχουν στο υδάτινο περιβάλλον, τόσο στο θαλάσσιο όσο και στο γλυκό νερό. Έμφαση δόθηκε στην μόλυνση που έχει υποστεί το υδάτινο περιβάλλον που την τελευταία ... -
Διερεύνηση των κινδύνων που διατρέχουν οι λαογραφικές συλλογές από προσβολή εντόμων: Η περίπτωση του Λαογραφικού Μουσείου Φθιώτιδας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)Στο πλαίσιο της προτεινόμενης πτυχιακής, μελετώνται βιβλιογραφικά τα συνηθέστερα είδη εντόμων που προσβάλουν τα υλικά που συναπαρτίζουν τις λαογραφικές συλλογές και εξετάζονται το περιβάλλον που αναπτύσσονται, ο κύκλος ... -
Παράσιτα που μεταδίδονται υδατογενώς και η διαχείρισή τους για την προάσπιση της δημόσιας υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-09)Τα τελευταία χρόνια, η κύρια αιτία υδατογενών επιδημιών είναι τα παράσιτα που μεταδίδονται υδατογενώς, αποτελώντας σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στις περισσότερες βιβλιογραφίες, οι κύστεις ... -
Παράσιτα στα τρόφιμα και μέθοδοι ανίχνευσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-27)Τα παράσιτα στα τρόφιμα αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Η παρουσία παρασίτων σε διάφορα είδη τροφίμων μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, όπως ... -
Παράσιτα στα τρόφιμα και σύγχρονοι μέθοδοι ανίχνευσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)Τα παράσιτα που επηρεάζουν τα τρόφιμα ταξινομούνται με βάση ένα χαρακτηριστικό, το αν παρασιτούν στα τρόφιμα και στους ξενιστές εξωτερικά ή εσωτερικά. Τα χωρίζουμε σε εσωπαράσιτα (Έλμινθες, πρωτόζωα), και σε εξωπαράσιτα ... -
Προαπαιτούμενα και κρίσιμα σημεία ελέγχου σε σχολική μονάδα μαζικής εστίασης. Καταγραφές τροφιμογενών λοιμώξεων, πιθανές αιτίες και προτάσεις πρόληψής τους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)Όλοι οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων τροφίμων είναι υποχρεωμένοι από τη νομοθεσία να εφαρμόζουν ένα σύστημα, το οποίο εντοπίζει, αξιολογεί και ελέγχει τους κινδύνους που είναι σημαντικοί για την ασφάλεια των τροφίμων όπως ...