• Παραγωγή Gin 

      Χρυσαδάκος, Ταντέους Αλέξανδρος; Κουτσονικόλης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
      Η εργασία αφορά την εξέταση της διαδικασίας παραγωγής gin με επίκεντρο την επίδραση της διαχείρισης της αρκεύθου πριν την απόσταξη στο οργανοληπτικό προφίλ του αποστάγματος. Το gin περιλαμβάνει καρπούς αρκεύθου (Juniperus ...
    • Παραγωγή λικέρ από φιστίκι Αιγίνης 

      Τσιλιγκερίδη, Φλώρα; Λυσσέας, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
      Το λικέρ είναι ένας τύπος οινοπνευματώδους ποτού, που αποτελείται από αλκοόλη γεωργικής προέλευσης, από κάποια γλυκαντική ουσία, συνήθως ζάχαρη και αρωματίζεται με τη προσθήκη φυσικών αρωματικών υλών, όπως είναι τα φρούτα, ...
    • Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα 

      Σούγια, Λαμπρινή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)
      Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ...