• Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βαλεριάνα ,ανεμώνη και λεβάντα στο οίνο 

      Γεωργάκης, Άγγελος-Ελευθεριος; Κλαμπατσεας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06)
      Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετάμε την επίδραση των βοτάνων βαλεριάνα, ανεμώνη και λεβάντα στην αντιοξειδωτική ικανότητα των οίνων και στο ολικό φαινολικό προφίλ τους. Η μελέτη διεξήχθη εργαστηριακά στις εγκαταστάσεις ...
    • Πρόβλεψη της αντιμικροβιακής δράσης αιθέριου ελαίου λεβάντας 

      Σπύρου, Αικατερίνη Φιλίππη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
      Σήμερα, κρίσιμο πρόβλημα για τη βιομηχανία τροφίμων συνιστά η ανάπτυξη αλλά και ο πολλαπλασιασμός των παθογόνων μικροοργανισμών στα προϊόντα τροφίμων. Αποτέλεσμα αποτελεί η πιθανή μόλυνση του ανθρώπου ...