• Η σημασία των διατροφικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου 

      Μπουνιαλέτου, Αθανασία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
      Το θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η επίδραση των διατροφικών συμπληρωμάτων στην ανθρώπινη υγεία. Τα διατροφικά συμπληρώματα χρησιμοποιούνται για να συμπληρώσουν τα κενά στην ανθρώπινη διατροφή όταν αυτή είναι ...
    • Η σημασία των προϊόντων light στην υγεία του ανθρώπου 

      Νταλιάνη, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-05)
      Καθώς το βιοτικό επίπεδο παρουσίαζε ανοδική πορεία ο άνθρωπος επιθυμούσε να καταναλώνει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση γέννησε τη νόσο της παχυσαρκίας ενώ για την καταπολέμηση της ο ...
    • Η συμβολή των δεικτών NOVA και Nutri-score στην ενημέρωση του καταναλωτή 

      Τσόλη, Ρόζα; Χαρίτου, Γαρυφαλιά (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Η παρούσα πτυχιακή εξετάζει την αντικατάσταση των επεξεργασμένων με λιγότερο επεξεργασμένα τρόφιμα και την σύνδεση τους με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες με την βοήθεια της ταξινόμησης NOVA, όπως και την επίδραση της ...
    • Η χρήση της Ασταξανθίνης στα συμπληρώματα διατροφής 

      Αποστολοπούλου, Βασιλική-Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)
      Η ασταξανθίνη είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική καροτενοειδής χρωστική ουσία που προ- έρχεται από μικροφύκη. Έχει κερδίσει σημαντική προσοχή για τα πιθανά οφέλη για την υγεία όταν χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής. ...
    • Καινοτομία βιολογικών προϊόντων στη διατροφή 

      Πιτσάρι, Ευθυμία; Ρούσσου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία ερευνά τα βιολογικά προϊόντα, την συμβολή τους στις καταναλωτικές συνήθειες σε αγορές τοπικές και του εξωτερικού καθώς και την πορεία της εξέλιξής τους στον αγροτικό και εμπορικό τομέα από το ...
    • Καταγραφή διατροφικών συνηθειών με έμφαση στα συμπληρώματα διατροφής 

      Πέππα, Σταματίνα; Φιλήμωνος, Κατερίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Η παρούσα διπλωματική εργασία έχει θέμα την καταγραφή διατροφικών συνηθειών δίνοντας έμφαση στα συμπληρώματα διατροφής. Στο πρώτο Κεφάλαιο γίνεται μια αναφορά στην διατροφή και την υγεία, τις διατροφικές συνήθειες γενικώς ...
    • Καταγραφή διατροφικών συνηθειών με έμφαση στα τυποποιημένα τρόφιμα 

      Τζελαλίδου, Αθανασία; Βασιλειάδου, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Η παρούσα εργασία συνιστά μία προσπάθεια να αποκρυσταλλωθούν οι βασικές έννοιες που αφορούν την επεξεργασία των τροφίμων, με έμφαση στα τυποποιημένα προϊόντα και την παρουσία τους στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, θα ...
    • Καταγραφή διατροφικών συνηθειών με έμφαση στα τυποποιημενα τρόφιμα 

      Δημητριάδη, Χρυσάνθη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-29)
      Η εργασία αυτή αναφέρεται σε βιβλιογραφική θεωρητική ανασκόπηση των διατροφικών συνηθειών των ενήλικων ανθρώπων για τα τυποποιημένα τρόφιμα.
    • Κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων στην παιδική ηλικία 

      Μακροδημήτρη, Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      Αυτή η εργασία ξεκινά με μια ιστορική επισκόπηση των επεξεργασμένων τροφίμων, παρακολουθώντας την εξέλιξη της επεξεργασίας τροφίμων από τις απαρχές της μέχρι τις σύγχρονες μεθόδους. Στην συνέχεια περιλαμβάνει τις παραδοσιακές ...
    • Λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και συνέπειες στην υγεία 

      Δημητρίου, Βαλεντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
      Εισαγωγή: Η ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή είναι σε θέση να καλύψει επαρκώς τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση της ...
    • Μελέτη βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων εστιατορίου πανεπιστημίου 

      Σταθόπουλος, Γεώργιος; Λίλλης, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-28)
      Στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής καθώς και της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και των αλλαγών στην καθημερινότητα και τις διατροφικές μας συνήθειες εν γένει, δημιουργήθηκε η ανάγκη για μείωση της σπατάλης των ...
    • Οι διαιτητικές ίνες και τα οφέλη τους στην υγεία των ανθρώπων 

      Κώτσης, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
    • Οφέλη και βλάβες των φυτικών συμπληρωμάτων στην υγεία του ανθρώπου 

      Γεωργούλα, Λαμπρινή Άννα; Μιχαήλ, Ζωή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι τα οφέλη και οι βλάβες που τα φυτικά συμπληρώματα έχουν στην υγεία του ανθρώπου.
    • Πρωτεϊνικές δίαιτες για απώλεια βάρους και επιδράσεις στην υγεία 

      Λάμπρου, Περσεφόνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
    • Σύγκριση διατροφικής αξίας μεταξύ light και συμβατικών προϊόντων τροφίμων 

      Παπανικολάου, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03)
      Στις μέρες μας επικρατεί όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τη διατροφή τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να υιοθετήσουν μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μειώνοντας την πρόσληψη λιπαρών, σακχάρων ...
    • ‘Σύγκριση προϊόντων δημητριακών, άρτων και salad dressings σε σχέση με την υγιεινή έκδοσή τους στην ελληνική αγορά’ 

      Μουτζίλλο, Βιντσέντζο; Σαμοΐλης, Σπυρίδων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Τα τελευταία χρόνια, τα προϊόντα “light” αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, αφού έχουν εισβάλει για τα καλά στην διατροφή μας. Με την εμφάνιση των προϊόντων “light” έχει προκύψει και ένα μεγάλο διατροφικό ζήτημα: ...
    • Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά 

      Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Μαρίνα; Αναγνώστη, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ...
    • Συγκέντρωση AGE's στις τροφές και η επίπτωση τους στην υγεία 

      Μπλάνα, Στυλιανή; Γκόλια, Κωνσταντίνα- Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Τα τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs = Advanced Glycation End products) είναι οργανικά μόρια που σχηματίζονται στους ζωντανούς οργανισμούς ή λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Η μελέτη επικεντρώνεται στις ...
    • Συμπληρώματα διατροφής & Covid-19 

      Γεωργάρας, Μιχαήλ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-07)
      Η χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής έχει γίνει όλο και πιο διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια καθώς παίζει σημαντικό παράγοντα για την πρόληψη ή και την θεραπεία ασθενειών. Τα συμπληρώματα διατροφής αποτελούν συμπυκνωμένες ...
    • Συμπληρώματα διατροφής και αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου 

      Μαντούκα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-08)
      Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να προσδιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες των συμπληρωμάτων διατροφής στην υγεία του ανθρώπου, βάσει επιστημονικών μελετών. Η εργασία αποτελείται από πέντε ενότητες. Στην πρώτη ...