• Αξιολόγηση της ζύμης Hansienaspora vineae στην οινοποίηση των ποικιλιών Μοσχοφίλερο και Ασύρτικο 

      Γαραζανάκης, Αλκιβιάδης - Θωμάς (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
      Η Hansienaspora vineae είναι σπάνιο είδος ζύμης που χρησιμοποιείται στην οινοποίηση και φέρει ιδιαίτερο οινολογικό ενδιαφέρον λόγω των αρωματικών ενώσεων που παράγει. Καθώς το ειδος της H. vineae δεν παρουσιάζει υψηλή ...
    • Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae 

      Παπαχρήστου, Γεώργιος; Γράμψας, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ...
    • Μελέτη της εξέλιξης του αρωματικού προφίλ ζύθων κατά την πάροδο δύο ετών 

      Κούτρα, Βαρβάρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Διαφορετικά στελέχη ζύμης μπορούν να παράγουν ζύθο με ένα μοναδικό και πολύ πολύπλοκο αρωματικό και γευστικό προφίλ. Η χρήση μη συγκαταβατικής ζύμης παρέχει στους ζυθοποιούς ένα ασυναγώνιστο. εμπορικό πλεονέκτημα ώστε οι ...
    • Παράγοντες που επιδρούν στο αρωματικό προφίλ των ζύθων 

      Τσολακίδης, Κωνσταντίνος; Δελαπόρτας, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
      Μία από τις σημαντικότερές έρευνες, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανία της ζυθοποιίας, είναι η χρήση των non-Saccharomyces ζυμών. Οι ζύμες αυτές έχουν τη δυνατότητα να παράξουν μπίρες με ενισχυμένο ...
    • Παραγωγή ζύθου με μη συμβατικές ζύμες 

      Τσαγκάρη, Νίνα - Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)
      Τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ζυθοποιίας παρατηρείται μια αδιάκοπη έρευνα που αφορά στη βελτίωση και την αύξηση της αρωματικής πολυπλοκότητας των παραγόμενων προϊόντων. Κύριο αντικείμενο των ερευνών αυτών είναι οι ...
    • Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών 

      Κουλιουμπής, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)
      Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία ...
    • Χαρακτηρισμός των αρωματικών ενώσεων της ποικιλίας Μαλαγουζιά 

      Πεύκαρου, Κωνσταντίνα; Μυριάνθους, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)
      Απομόνωση και προσδιορισμός των αρωματικών ουσιών από οίνους της ποικιλίας Μαλαγουζιά