Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 14
Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των
φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα
του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...
Η επίδραση της χρήσης ιβίσκου στη ζυθοποίηση & η επίδραση στη σύσταση και στα χαρακτηριστικά του ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να διαπιστωθεί πειραματικά η επίδραση του ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa) στη ζυθοποίηση, στη σύσταση της μπίρας, καθώς και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έξι εμπορικά δείγματα ...
Διεργασίες παραγωγής σάκε
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)
Η παρούσα έρευνα παρουσιάζει την αρχική προσέγγιση στα προβλήματα και στα ζητήματα
που τίθενται από τις διεργασίες παραγωγής του σάκε, κάτι που δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου
στην ελληνική βιβλιογραφία. Κατά την έρευνα ...
Βρετανομύκητας και ζύθος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-31)
Μετά την ανακάλυψη του Βρετανομύκητα στις αρχές του 20ου αιώνα, θεωρείται ο κύριος οργανισμός αλλοίωσης οργανοληπτικών χαρακτηριστικών κυρίως στο κρασί, στο μηλίτη και στη μπύρα. Αυτές όμως οι ζύμες μπορούν να προσθέσουν ...
Οδηγός εγκατάστασης και καλλιέργειας λυκίσκου στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-30)
Η καλλιέργεια λυκίσκου (Humulus lupulus L.) στην Ελλάδα, παρόλο την δυνατότητα αποδοτικής καλλιέργειας και ευδοκίμησης, δεν είναι διαδεδομένη και σχεδόν εκλείπει, όπως επίσης και η επιστημονική έρευνα στο πεδίο αυτό, ...
Μικροοργανισμοί αλλοίωσης του ζύθου και τρόποι ανίχνευσης τους στο μικροζυθοποιείο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-30)
Τα χαρακτηριστικά του ζύθου όπως η περιεκτικότητα του σε αιθανόλη, τα ισομεριωμένα α οξέα του λυκίσκου και οι φαινολικές του ουσίες, το διοξείδιο του άνθρακα, η έλλειψη
θρεπτικών συστατικών και το χαμηλό pH, τον καθιστούν ...
Η χρήση ζυμών non Saccharomyces και ιδιαίτερα του γένους Pichia στην παραγωγή ζυμωμένων ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)
Η πτυχιακή έχει στόχο την μελέτη των ζυμών non Saccharomyces και πιο συγκεκριμένα
την Pichia kluyveri στην χρήση της σε διάφορα ποτά με έμφαση της χρήσης της στην μπύρα.
Στην αρχή γίνεται μία αναφορά της διαδικασίας ...
Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ...
Μελέτη της επίδρασης διαφόρων συνθηκών στη ζύμωση ζύθου με L. thermotolerans
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-13)
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αύξηση στη χρήση ζυμών non- Saccharomyces στον τομέα των
ποτών. Ο λόγος αυτού του παγκόσμιου ενδιαφέροντος είναι ότι παραγωγοί αλλά και οι επιστήμονες
αναζητούν διαφορετικές ζύμες ...
Ελληνική Νομοθεσία και Αγορά Ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023)
Ο ζύθος από τη λέξη «ζέω» που σημαίνει «βράζω», έχει μια μακρά ιστορία, από
την ανακάλυψή του μέχρι τον ερχομό του στην Ελλάδα με τις διάφορες
νομοθετικές αλλαγές που έγιναν, φτάνοντας στην σημερινή εποχή. Η ίδρυση ...