Search
Now showing items 1-10 of 33
Μελέτη αντιμικροβιακής και αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων φύλλων ελιάς.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
Στην έρευνα αυτή μελετήθηκε ο ρόλος των ελληνικών φυτών, και ιδιαιτέρως της ελιάς, ως φυσικά αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά, καθώς και οι διάφοροι τρόποι παραλαβής των εκχυλισμάτων τους.
Το φύλλο της ελιάς αποτελεί ...
Μελέτη της φυσιολογίας και της γενετικής της ζύμης Brettanomyces και οι εφαρμογές της σε ζυμώσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-24)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία μελετήθηκε η φυσιολογία, η βιοχημεία, η γενετική και η μεταβολική δραστηριότητα της ζύμης Brettanomyces, η οποία συμμετέχει στην αλκοολική ζύμωση και παρουσιάζει προοπτικές παραγωγής ζυμώμενων ...
Μελέτη του σχηματισμού βιοφίλμ από μικροοργανισμούς σε παραγωγικές μονάδες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-15)
Η μελέτη της δομής και της σύστασης των βιομεμβρανών αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο επιστημονικό πεδίο καθώς σχετίζεται με ένα ευρύ κλάδο εφαρμογών συμπεριλαμβανομένου και αυτού των τροφίμων. ...
Ζυμώμενα αλλαντικά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-01)
Στην παρούσα έρευνα μελετήθηκε η παραγωγική διαδικασία των ζυμώμενων αλλαντικών, οι
πιθανοί κίνδυνοι καθώς και οι μέθοδοι αποφυγής τους. Αναλυτικότερα μελετήθηκε η διαδικασία
της ζύμωσης και τα χαρακτηριστικά της, η ...
Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της
υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την
κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ...
Listeria monocytogenes στα τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει
συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε
παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ...
Μέθοδοι επεξεργασίας των επιτραπέζιων ελιών. Η διαδικασία ζύμωσης και η προσθήκη εναρκτήριων καλλιεργειών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Η παρούσα εργασία περιγράφει μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς με έμφαση στην διαδικασία της ζύμωσης που αποτελεί το καθοριστικότερο στάδιο της συνολικής επεξεργασίας και την εφαρμογή των εναρκτήριων καλλιεργειών ...
Οι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Στην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η συμβολή των μυκήτων στις αλλοιώσεις των τροφίμων. Το φάσμα των μυκήτων είναι πάρα πολύ μεγάλο κι έτσι περιγράφεται η δράση δύο από τους πιο διαδεδομένους μύκητες Aspergillus και ...
Methicillin Resistant Staphylococcus aureus στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-27)
Πολλοί άνθρωποι παγκοσμίως επηρεάζονται από διάφορα είδη μικροοργανισμών
που υπάρχουν στο περιβάλλον. Αυτοί οι μικροοργανισμοί εμφανίζουν την
δυνατότητα πρόκλησης πολλαπλών ασθενειών, μέσα στις οποίες
συμπεριλαμβάνονται ...
Ανθρακικό αποτύπωμα τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)
Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα πρόβλημα παγκόσμιας κλίμακας που αναμένεται να επηρεάσει έντονα τις ερχόμενες γενεές. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι συνδέεται άμεσα με το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη ...