Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-4 από 4
Αντιμικροβιακές ουσίες στο αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα-Ένα πρόβλημα Δημόσιας Υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Το γάλα αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην διατροφή του ανθρώπου από πολύ παλιά και συνέβαλε σημαντικά στην επιβίωση και στην υγεία του. Οι συνθήκες διαβίωσης ,η διατροφή, και η υγεία των γαλακτοφόρων ζώων επηρεάζουν την ...
Ανίχνευση αφλατοξινών σε γαλακτοκομικά - ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η κατανάλωση γάλακτος και των παραπροϊόντων του,
είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις κύριες και καθημερινές τροφές για κάθε
καταναλωτή. Το γάλα συμβάλλει στην πρόσληψη αναγκαίων θρεπτικών συστατικών ...
Μελέτη γενετικών πολυμορφισμών στις κύριες πρωτεΐνες του ελληνικού γάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05-13)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη του πολυμορφισμού των πρωτεϊνών του γάλακτος. Οι κυριότερες αυτόχθονες φυλές βοοειδών που εκτρέφονται στην Ελλάδα είναι η Βραχυκερατική, η φυλή Κατερίνης, η Συκιάς και ...
Πολυμορφισμός πρωτεινών όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γάλακτος σε όλα τα είδη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-01)
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η αναζήτηση της σχέσης ανάμεσα στον πολυμορφισμό των πρωτεινών σε διάφορα είδη γάλακτος και στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Ο πολυμορφισμός των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτείνες ...