Πολυμορφισμός πρωτεινών όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γάλακτος σε όλα τα είδη
Protein polymorphism in terms of milk quality characteristics in all types of milk
Πτυχιακή εργασία
Συγγραφέας
Κορμπάκη, Μαρία
Γκιόκα, Μαρίνα
Ημερομηνία
2021-10-01Επιβλέπων
Αντωνόπουλος, ΔιονύσιοςΛέξεις-κλειδιά
Γάλα ; Πρωτεϊνες ; Ποιότητα γάλακτος ; Είδη γάλακτος ; Σύσταση γάλακτος ; Πολυμορφισμός πρωτεϊνών ; Γονίδια πρωτεϊνώνΠερίληψη
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η αναζήτηση της σχέσης ανάμεσα στον πολυμορφισμό των πρωτεινών σε διάφορα είδη γάλακτος και στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Ο πολυμορφισμός των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτείνες του γάλακτος επηρεάζει άμεσα όλα τα χαρακτηριστικά του, με διαφορετικό βαθμό και σε διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το είδος του γάλακτος.