Πολυμορφισμός πρωτεινών όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γάλακτος σε όλα τα είδη
Protein polymorphism in terms of milk quality characteristics in all types of milk
![Thumbnail](/xmlui/bitstream/handle/11400/1519/Korbaki_15044.pdf.jpg?sequence=8&isAllowed=y)
Πτυχιακή εργασία
Συγγραφέας
Κορμπάκη, Μαρία
Γκιόκα, Μαρίνα
Ημερομηνία
2021-10-01Επιβλέπων
Αντωνόπουλος, ΔιονύσιοςΛέξεις-κλειδιά
Γάλα ; Πρωτεϊνες ; Ποιότητα γάλακτος ; Είδη γάλακτος ; Σύσταση γάλακτος ; Πολυμορφισμός πρωτεϊνών ; Γονίδια πρωτεϊνώνΠερίληψη
Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η αναζήτηση της σχέσης ανάμεσα στον πολυμορφισμό των πρωτεινών σε διάφορα είδη γάλακτος και στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Ο πολυμορφισμός των γονιδίων που κωδικοποιούν τις πρωτείνες του γάλακτος επηρεάζει άμεσα όλα τα χαρακτηριστικά του, με διαφορετικό βαθμό και σε διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το είδος του γάλακτος.