Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 16
Μέθοδοι επεξεργασίας των επιτραπέζιων ελιών. Η διαδικασία ζύμωσης και η προσθήκη εναρκτήριων καλλιεργειών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
Η παρούσα εργασία περιγράφει μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς με έμφαση στην διαδικασία της ζύμωσης που αποτελεί το καθοριστικότερο στάδιο της συνολικής επεξεργασίας και την εφαρμογή των εναρκτήριων καλλιεργειών ...
Listeria monocytogenes στα τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει
συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε
παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ...
Εφαρμογές λογισμικού κινητών τηλεφώνων (smartphone) στην υπηρεσία διαγνωστικών αναλύσεων σε τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)
Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί βασικό θέμα ερευνών παγκοσμιως. Η ιχνηλασιμότητα των προϊόντων διατροφής σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της διασφάλισης της ποιότητας, της ασφάλειας ...
Φυσικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες έναντι τροφιμογενών παθογόνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-15)
Εμπορικά διαθέσιμες σκόνες Μαύρου πιπεριού, Πράσινου πιπεριού καθώς και κόκκινης πιπεριάς Καγιέν προστέθηκαν σε ποσοστό 5% κ.β. σε νερό. Κατόπιν ρυθμίστηκε το pH με 1 N HCl/ 1 N NaOH σε τιμές 4.5, 5.5 και 6.5 και κατόπιν ...
Νάνο και μικρομηχανικές δομές για ενίσχυση της σταθερότητας και ελεγχόμενη μεταφορά βιοδραστικών συστατικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-10)
Οι σύγχρονες ανάγκες στον κλάδο των τροφίμων απαιτούν καινοτόμες και εφαρμόσιμες τεχνολογίες για την κάλυψη των καταναλωτικών και βιομηχανικών αναγκών. Στόχος της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι να μελετηθούν οι Νάνο ...
Η βιωσιμότητα της Listeria monocytogenes στα μαλακά άσπρα τυριά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-30)
Δύο μοριακά ταυτοποιημένα στελέχη Lactobacillus lactis και Bifidobacterium longum ή-ταν διαθέσιμα και από προηγούμενα αποτελέσματα είχε διαπιστωθεί ότι παρήγαγαν γα-λακτικό και οξικό οξύ καθώς και γαλακτικό, οξικό και ...
Ζυμούμενες ελιές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
Στην συγκεκριμένη εργασία, γίνεται μια πρώτη αναφορά στη επεξεργασία που υπόκεινται οι επιτραπέζιες ελιές .
Η εργασία αναδεικνύει τις κύριες μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς όπως εφαρμόζονται παγκοσμίως καθώς ...
Η ανταγωνιστική σχέση της Listeria monocytogenes και των οξυγαλακτικών βακτηρίων (LAB) σε υπόστρωμα τυριών τυρογάλακτος με χρήση μοντέλων προορατικής μικροβιολογίας διαθέσιμων στο διαδίκτυο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-10)
Το τυρί αποτελεί ένα από τα βασικότερα τρόφιμα της Μεσογειακής διατροφής, το οποίο είναι γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία. Ωστόσο, αποτελεί και ένα από τα πιο ευαλλοίωτα τρόφιμα, που για τη διατήρησή του απαιτείται ...
Τελευταίες εξελίξεις στη μοντελοποίηση των παθογόνων μικροοργανισμών στα τρόφιμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-08)
Η Προγνωστική Μικροβιολογία (Predictive Microbiology) είναι ένας κλάδος της μικροβιολογίας ο οποίος εμπλέκει και τα μαθηματικά και ήδη μετρά 30 χρόνια. Ο στόχος της ήταν και παραμένει να «μαθηματικοποιήσει», δηλαδή να ...
Μικροενθυλάκωση βιοδραστικών και συστατικών τροφίμων σε κύτταρα ζύμης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021)
Οι σύγχρονες ανάγκες στο κλάδο των τροφίμων απαιτούν καινοτόμες και εφαρμόσιμες τεχνολογίες για την κάλυψη των καταναλωτικών και βιομηχανικών αναγκών. Οι τεχνολογίες μικροενθυλάκωσης βιοδραστικών συστατικών έχουν κεντρίσει ...