• Μελέτη τριών ποικιλιών λυκίσκου ως προς το αρωματικό τους προφίλ: εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις 

      Παϊαυλά, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      Ο λυκίσκος είναι ένα καθοριστικό συστατικό στην δημιουργία ζύθου από τα αρχαία χρόνια το οποίο προσδίδει χαρακτηριστική οσμή και γεύση στην μπύρα αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως συντηρητικό. Σκοπός της συγκεκριμένης ...
    • Ο λυκίσκος και η τεχνική του Dry-hopping 

      Σουπιώνη, Σπυριδούλα-Κωνσταντίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-08-01)
      Ο λυκίσκος είναι το άνθος του φυτού Humulus lupulus και χρησιμοποιείται στη ζυθοποιία για να προσδώσει άρωμα και πικρή γεύση στην μπύρα, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μικροβιακή σταθερότητά της. Για την πικρή γεύση της ...
    • Οδηγός εγκατάστασης και καλλιέργειας λυκίσκου στην Ελλάδα 

      Αγγελίδης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-30)
      Η καλλιέργεια λυκίσκου (Humulus lupulus L.) στην Ελλάδα, παρόλο την δυνατότητα αποδοτικής καλλιέργειας και ευδοκίμησης, δεν είναι διαδεδομένη και σχεδόν εκλείπει, όπως επίσης και η επιστημονική έρευνα στο πεδίο αυτό, ...