Show simple item record

Φυσιολογία και παθοφυσιολογία της όρεξης και της λήψης τροφής. Ερευνητική προσέγγιση για τον ελληνικό πληθυσμό

dc.contributor.advisorΒενετίκου, Μαρία
dc.contributor.authorΣαντοριναίος, Ευάγγελος
dc.date.accessioned2021-09-13T07:27:19Z
dc.date.available2021-09-13T07:27:19Z
dc.date.issued2021-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1167
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1018
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας είναι να παρουσιαστούν η φυσιολογία και παθοφυσιολογία της όρεξης και της λήψης τροφής. Οι οποίες είναι υπεύθυνες για τις διαταραχές στην λήψη τροφής. Για να γίνει αυτό θα αναλύσουμε, μέσο των πηγών, το πεπτικό σύστημα με τα όργανα και τους αδένες που το απαρτίζουν καθώς και τα θρεπτικά συστατικά τα οποία βρίσκονται στην τροφή κι έχει ανάγκη ο οργανισμός για την επιβίωση του. Θα αναλυθούν έννοιες όπως ο μεταβολισμός για να καταλήξουμε στους μηχανισμούς και τα μέσα που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για την δημιουργία της όρεξης που έχει ως σκοπό να μας οδηγήσει στην λήψη τροφής, αλλά και το πώς μπορούν να λειτουργήσουν λανθασμένα οι μηχανισμοί αυτοί οδηγώντας στα σύνδρομα που χαρακτηρίζουμε ως διαταραχές στην λήψη τροφής. Στο τέλος θα υπάρξει παρουσίαση έρευνας, που έγινε στα πλαίσια της εργασίας, για την κατανόηση και την ανάλυση των διατροφικών συνηθειών του ελληνικού πληθυσμού. Τα αποτελέσματα της οποίας ήταν αναπάντεχα σε αρκετές κατηγορίες ενώ σε άλλες έδωσαν λαβή για περαιτέρω διερεύνηση στο μέλλον.el
dc.format.extent98el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectMetabolismel
dc.subjectGastrointestinal tractel
dc.subjectDigestionel
dc.subjectAnorexiael
dc.subjectBulimiael
dc.titleΦυσιολογία και παθοφυσιολογία της όρεξης και της λήψης τροφής. Ερευνητική προσέγγιση για τον ελληνικό πληθυσμόel
dc.title.alternativePhysiology and pathophysilogy of appetite and food reception. Research approach to the Greek populationel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΧανιώτης, Δημήτριος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Βιοϊατρικών Επιστημώνel
dc.contributor.masterΒιοϊατρικές Μέθοδοι και Τεχνολογία στη Διάγνωσηel
dc.description.abstracttranslatedThe purpose of this project is to showcase the physiology and pathophysiology of appetite and food reception. Which are responsible for food desorders. In order to do this we will analyze, through the references, the digestive system with all of its organs and glands, as well as the nutrients that we need to take from food to survive. Terms such as metabolism will be analyzed in order to explain the mechanisms that create the feeling of appetite which leads to the consumption of food. Also we will explain how those mechanisms can malfunction leading to eating disorders. Finally there will be a presentation of a study, conducted within the project, about the eating habits in the Greek population. The results of which was unexpected in many categories while, in others pave the way for more research in the future.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές