Now showing items 401-403 of 403

    • Listeria monocytogenes στα τυριά 

      Κατσιμιλή, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Η Listeria monocytogenes είναι ένα παθογόνο τροφιμογενές βακτήριο, που έχει συσχετιστεί με αρκετά κρούσματα λοίμωξης του ανθρώπου και ανακλήσεις τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο. Η λιστερίωση, η λοίμωξη δηλαδή από την ...
    • Συγκριτική μελέτη του γένους Campylobacter ως παθογόνο βακτήριο 

      Κρίσιλια, Σοφία Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-25)
      Στα πλαίσια του μαθήματος της πτυχιακής εργασίας πραγματοποιήθηκε μία συγκριτική μελέτη για το γένος Campylobacter ως προς την παθογένεια του. Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η περιγραφή του βακτηρίου, η κατανόηση των ...
    • Το γαστρεντερικό μικροβίωμα και η διασύνδεσή του με τη διατροφή 

      Ελμαλικλής, Ιωάννης-Νεκτάριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί πολύτιμο εργαλείο με σκοπό η εικόνα των μικροβίων που διαβιούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα να γίνεται όλο και πιο σαφής. Χρησιμοποιώντας πλέον μια σειρά τεχνικών της ...