Πλοήγηση Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ανά Επιβλέποντα "620605c1-16e3-4139-942c-5ed8c2ee2e1d"
Αποτελέσματα 13-16 από 16
-
Νομοθεσία, ιστορία και μεθοδολογία των συστημάτων αξιολόγησης αμπελουργικών ζωνών στη Γαλλία και του χαρακτηρισμού αμπελώνων Grand cru και Premier cru: Δυνατότητες εφαρμογής στην Ελλάδα και τον Νέο Κόσμο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)Η παρούσα διατριβή παρουσιάζει τη μεθοδολογία των συστημάτων αξιόλογησης των αμπελουργικών ζωνών στις μεγαλύτερες οινικές περιοχές της Γαλλίας ξεκινώντας από μια ιστορική αναδρομή η οποία δίνει τα πρώτα στοιχεία του πως ... -
Παραγωγή αφρώδους οίνου απο την ποικιλία Ξυνιστέρι με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-15)Η πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την συλλογή στοιχείων για την παραγωγή αφρωδών οίνων με παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας και τις ποικιλίες αμπελιών που χρησιμοποιούνται. Επίσης γίνονται αναφορές για τις Κυπριακές ποικιλίες ... -
Πειραματική αξιολόγηση φαινολικών συστατικών για τις ιδιότητές τους ως εναλλακτικά του θειώδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-15)Το πείραμα έγινε ζυμώνοντας γλεύκος από σταφύλια τα οποία είχαν προσβληθεί από βοτρύτη. Μετά την πίεση το γλέυκος χωρίστηκε σε τρία βαρέλια δηλαδή ένα ανά κατεργασία. Έπειτα μετά την απολάσπωση προστέθηκαν ζύμες, ... -
Χρήση ειδικών ενζύμων-πηκτινασών σε σταφυλομάζα για την αύξηση του εκχυλιζόμενου γλεύκους με παράλληλη μείωση εκχύλισης φαινολικών ουσιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-11)Τις τελευταίες δεκαετίες πληθώρα ερευνών έχει διεξαχθεί στον τομέα των πηκτινολυτικών ενζύμων. Τα εν λόγω ένζυμα αποικοδομούν την πηκτίνη με σκοπό την διευκόλυνση της εκχύλισης, την αύξηση της απόδοσης μειώνοντας το ...