Πλοήγηση Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ανά Λέξεις-κλειδιά "Ελλάδα"
Αποτελέσματα 1-5 από 5
-
Εκτίμηση απωλειών παραγωγής από ασθένειες του ξύλου της αμπέλου και διερεύνηση των παθογόνων αιτιών στις ποικιλίες Μανδηλαριά, Grenache Rouge και Syrah στην περιοχή του Κορωπίου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)Οι ασθένειες του ξύλου δημιουργούν εδώ και αρκετά χρόνια προβλήματα στους αμπελώνες σε ολόκληρο τον αμπελοοινικό κόσμο. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην Ελλάδα. Στην παρούσα μελέτη αξιολογήθηκε η κατάσταση του Αττικού ... -
Η κοινωνική και η οικονομική διάσταση του οίνου στην Ελλάδα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-29)Ο κύριος στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η καταγραφή του οίνου ως ιδιαίτερης οντότητας η οποία εμφανίζει διαχρονικότητα αλλά και ισχυρή οικονομική και κοινωνική παρουσία στο γενικότερο καταναλωτικό ... -
Κατανάλωση οίνου κατά την πανδημία Covid-19. Έρευνα σε ελληνικά οινοποιεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)Η έναρξη του Covid-19 αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες κρίσεις. Η παρούσα μελέτη διερευνά τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στα ελληνικά οινοποιεία οι οποίες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις των ... -
Ο πληθωρισμός στα ποτά στην Ελλάδα & στην Ευρώπη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)Ο πληθωρισμός είναι ένα οικονομικό φαινόμενο που εμφανίζεται σε διάφορες περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην Ευρωζώνη είναι επιθυμητό στη σύγχρονη εποχή να διατηρείται ... -
Το εξωτερικό οινεμπόριο της Ελλάδας 1858-1920
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Στη μελέτη αυτή επιδιώκεται η συλλογή, η επεξεργασία, η παρουσίαση και ο σχολιασμός, μέσα στο ιστορικό συμφραζόμενο, στοιχείων που αφορούν το εξωτερικό οινεμπόριο στην Ελλάδα κατά τα έτη 1858 – 1920. Με βάση μεθοδολογικά ...