• Βυνοποίηση ζέας για την παραγωγή ζύθου 

      Μανώλας, Δημήτρης; Ντούρου, Ευαγγελία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Κατά την διάρκεια της εκπόνησης της συγκεκριμένης πτυχιακής εργασίας βασικό αντικείμενο αποτέλεσε το δίκοκκο σιτάρι και η μελέτη της ικανότητας του να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη στην ζυθοποίηση. Ορισμένη ποσότητα ...
    • Ελληνικό κριθάρι και σιτάρι. Καλλιέργεια και αξιολόγησή τους για παραγωγή βύνης 

      Ροδίτη, Λαμπρινή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
      Το επάγγελμα του οινολόγου – ζυθοποιού είναι πολλά περισσότερα από μια απλή αναλογία νερού, βύνης κριθαριού, λυκίσκου και μαγιάς. Ένας ζυθοποιός έχει την ανάγκη να γνωρίζει όλα τα στάδια της παραγωγής του ζύθου, από την ...