dc.contributor.advisor | Λαλούμης, Δημήτριος | |
dc.contributor.author | Μπράντης, Νικόλαος Σωτήριος | |
dc.date.accessioned | 2022-02-17T16:10:50Z | |
dc.date.available | 2022-02-17T16:10:50Z | |
dc.date.issued | 2021-04 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1729 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1580 | |
dc.description.abstract | Η επένδυση που περιγράφεται από το επιχειρηματικό σχέδιο και παρουσιάζεται στα
πλαίσια της παρούσας εργασίας, είναι η ίδρυση ενός εστιατορίου στα Κύθηρα. Σκοπός
του εστιατορίου είναι να προσφέρει στους τουρίστες και στους επισκέπτες του, μία
ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα αναδείξει τις τοπικές γεύσεις με μία πιο
σύγχρονη προσέγγιση. Το εστιατόριο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν φιλόξενο
χώρο, ο οποίος θα αναδείξει την τοπική γαστρονομία και τη φιλοσοφία που βασίζεται
σε αυτή. Ως εκ τούτου οι στόχοι που θέτει είναι να ικανοποιεί τους πελάτες της, να
ικανοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, να αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα
μερίδιο αγοράς το οποίο θα το σταθεροποιήσει και έπειτα θα το αυξήσει και τέλος να
διαφοροποιήσει την προσφορά του από τα ανταγωνιστικά εστιατόρια της περιοχής.
Το εγχείρημα αυτό θα είναι επιτυχημένο καθώς ο χώρος της εστίασης, ο οποίος έχει
αρκετή ζήτηση την περίοδο που θα λειτουργεί εστιατόριο θα συμβάλλει ώστε οι
τουρίστες να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία. Μέχρι στιγμής κανένα άλλο από τα
υπάρχοντα εστιατόρια δεν έχει προσαρμόσει τις τοπικές γεύσεις σε ένα σύγχρονο
πλαίσιο, όπως τα κάνει το εστιατόριο αυτό. Τα προϊόντα της επιχείρησής θα είναι
τοπικά κρέατα, φρέσκα ψάρια, χόρτα και λαχανικά και διάφοροι τοπικοί οίνοι. Με
βάση αυτές τις πρώτες ύλες, θα δημιουργηθούν σύγχρονες τοπικές συνταγές. Αλώστε,
είναι σημαντικό να λεχθεί ότι η καινοτομία και η εξέλιξη στον τομέα της εστίασης,
αποτελεί σημείο διαφοροποίησης και αναμένεται ότι οι επισκέπτες του εστιατορίου,
θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους, για να δοκιμάσουν τις σύγχρονες τοπικές συνταγές
του εστιατορίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα Κύθηρα το νησί είναι μικρό και
παράλληλα υπάρχουν αρκετά εστιατόρια τα οποία προσφέρουν την παραδοσιακή
τοπική κουζίνα. Σε αντίθεση με τα υφιστάμενα εστιατόρια των Κυθήρων, το υπό
σύσταση εστιατόριο έχει το πλεονέκτημα του εκσυγχρονισμού των τοπικών συνταγών.
Τέλος, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του εστιατορίου θα γίνεται από την ανάλωση
κεφαλαίων που έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης | el |
dc.format.extent | 95 | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Αιγαίου | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | * |
dc.subject | Τουρισμός | el |
dc.subject | Εστιατόριο | el |
dc.subject | Business plan | el |
dc.subject | Kythera | el |
dc.subject | Κύθηρα | el |
dc.subject | Επιχειρηματικό σχέδιο | el |
dc.subject | Restaurant | el |
dc.title | Επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού εστιατορίου στα Κύθηρα | el |
dc.title.alternative | Business plan for the fountation and operation of a tourist restaurant on the Island of Kythera | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Σεργόπουλος, Κωνσταντίνος | |
dc.contributor.committee | Μαρινάκος, Κωνσταντίνος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού | el |
dc.contributor.master | Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό | el |
dc.description.abstracttranslated | The investment described in the business plan, which is presented by the following
project, refers to the foundation of a restaurant in Kithira island. The restaurant’s aim is
to offer an outstanding gastronomic experience to its visitors and tourists, highlighting
the local flavors in a much more modern approach. The restaurant will attempt to create
a hospitable and cozy environment, emphasizing on the local gastronomy and
underlying the philosophy on which this gastronomy is based. Therefore, the goals
posed are the satisfaction of its clients and human resources, while also the acquirement
of such a market share, gained in a short period of time, that gets firstly stabilized, then
increased and finally differentiated, in its offer service, by the existing competitive
restaurants in the area.
This venture is expected to be successful, in that food services, which are on high
demand in the period of the restaurant functioning, can contribute to tourists in
discovering the local gastronomy. Up to this moment, no existent restaurant has
adjusted its local flavors in modern terms, like this restaurant. The products of this
business will be local meat, fresh fish, greens and vegetables and several local wines. On
the basis of these raw materials, modern local recipes will be created. Besides, it is worth
saying that innovation and evolvement in food services’ section constitutes a point of
differentiation and it is expected that visitors of the restaurant will amplify their interest,
in order to try the modern local recipes of the restaurant. It is noteworthy that Kithira is
a small island and there are many restaurants that provide with local tradition cuisine.
However, in contrast to the existing restaurants in Kithira, the under-establishment
restaurant carries the advantage of the modernization of local recipes. Finally, as far as
the financing of the restaurant is concerned, it is clarified that this will be actualized by
the owner’s funds. | el |