Show simple item record

Επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού εστιατορίου στα Κύθηρα

dc.contributor.advisorΛαλούμης, Δημήτριος
dc.contributor.authorΜπράντης, Νικόλαος Σωτήριος
dc.date.accessioned2022-02-17T16:10:50Z
dc.date.available2022-02-17T16:10:50Z
dc.date.issued2021-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1729
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1580
dc.description.abstractΗ επένδυση που περιγράφεται από το επιχειρηματικό σχέδιο και παρουσιάζεται στα πλαίσια της παρούσας εργασίας, είναι η ίδρυση ενός εστιατορίου στα Κύθηρα. Σκοπός του εστιατορίου είναι να προσφέρει στους τουρίστες και στους επισκέπτες του, μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, η οποία θα αναδείξει τις τοπικές γεύσεις με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. Το εστιατόριο θα επιχειρήσει να δημιουργήσει έναν φιλόξενο χώρο, ο οποίος θα αναδείξει την τοπική γαστρονομία και τη φιλοσοφία που βασίζεται σε αυτή. Ως εκ τούτου οι στόχοι που θέτει είναι να ικανοποιεί τους πελάτες της, να ικανοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό της, να αποκτήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα μερίδιο αγοράς το οποίο θα το σταθεροποιήσει και έπειτα θα το αυξήσει και τέλος να διαφοροποιήσει την προσφορά του από τα ανταγωνιστικά εστιατόρια της περιοχής. Το εγχείρημα αυτό θα είναι επιτυχημένο καθώς ο χώρος της εστίασης, ο οποίος έχει αρκετή ζήτηση την περίοδο που θα λειτουργεί εστιατόριο θα συμβάλλει ώστε οι τουρίστες να γνωρίσουν την τοπική γαστρονομία. Μέχρι στιγμής κανένα άλλο από τα υπάρχοντα εστιατόρια δεν έχει προσαρμόσει τις τοπικές γεύσεις σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, όπως τα κάνει το εστιατόριο αυτό. Τα προϊόντα της επιχείρησής θα είναι τοπικά κρέατα, φρέσκα ψάρια, χόρτα και λαχανικά και διάφοροι τοπικοί οίνοι. Με βάση αυτές τις πρώτες ύλες, θα δημιουργηθούν σύγχρονες τοπικές συνταγές. Αλώστε, είναι σημαντικό να λεχθεί ότι η καινοτομία και η εξέλιξη στον τομέα της εστίασης, αποτελεί σημείο διαφοροποίησης και αναμένεται ότι οι επισκέπτες του εστιατορίου, θα εντείνουν το ενδιαφέρον τους, για να δοκιμάσουν τις σύγχρονες τοπικές συνταγές του εστιατορίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα Κύθηρα το νησί είναι μικρό και παράλληλα υπάρχουν αρκετά εστιατόρια τα οποία προσφέρουν την παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Σε αντίθεση με τα υφιστάμενα εστιατόρια των Κυθήρων, το υπό σύσταση εστιατόριο έχει το πλεονέκτημα του εκσυγχρονισμού των τοπικών συνταγών. Τέλος, αναφορικά με τη χρηματοδότηση του εστιατορίου θα γίνεται από την ανάλωση κεφαλαίων που έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτηςel
dc.format.extent95el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Αιγαίουel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/*
dc.subjectΤουρισμόςel
dc.subjectΕστιατόριοel
dc.subjectBusiness planel
dc.subjectKytherael
dc.subjectΚύθηραel
dc.subjectΕπιχειρηματικό σχέδιοel
dc.subjectRestaurantel
dc.titleΕπιχειρηματικό σχέδιο (business plan) για την ίδρυση και λειτουργία τουριστικού εστιατορίου στα Κύθηραel
dc.title.alternativeBusiness plan for the fountation and operation of a tourist restaurant on the Island of Kytherael
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΣεργόπουλος, Κωνσταντίνος
dc.contributor.committeeΜαρινάκος, Κωνσταντίνος
dc.contributor.facultyΣχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Διοίκησης Τουρισμούel
dc.contributor.masterΚαινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμόel
dc.description.abstracttranslatedThe investment described in the business plan, which is presented by the following project, refers to the foundation of a restaurant in Kithira island. The restaurant’s aim is to offer an outstanding gastronomic experience to its visitors and tourists, highlighting the local flavors in a much more modern approach. The restaurant will attempt to create a hospitable and cozy environment, emphasizing on the local gastronomy and underlying the philosophy on which this gastronomy is based. Therefore, the goals posed are the satisfaction of its clients and human resources, while also the acquirement of such a market share, gained in a short period of time, that gets firstly stabilized, then increased and finally differentiated, in its offer service, by the existing competitive restaurants in the area. This venture is expected to be successful, in that food services, which are on high demand in the period of the restaurant functioning, can contribute to tourists in discovering the local gastronomy. Up to this moment, no existent restaurant has adjusted its local flavors in modern terms, like this restaurant. The products of this business will be local meat, fresh fish, greens and vegetables and several local wines. On the basis of these raw materials, modern local recipes will be created. Besides, it is worth saying that innovation and evolvement in food services’ section constitutes a point of differentiation and it is expected that visitors of the restaurant will amplify their interest, in order to try the modern local recipes of the restaurant. It is noteworthy that Kithira is a small island and there are many restaurants that provide with local tradition cuisine. However, in contrast to the existing restaurants in Kithira, the under-establishment restaurant carries the advantage of the modernization of local recipes. Finally, as far as the financing of the restaurant is concerned, it is clarified that this will be actualized by the owner’s funds.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές