dc.contributor.advisor | Γκίκα, Ελένη | |
dc.contributor.author | Αβραμίδου, Βασιλική | |
dc.date.accessioned | 2022-07-05T06:13:19Z | |
dc.date.issued | 2022-06-14 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2396 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2237 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στις ευκαιρίες ανάπτυξης τουρισμού μέσα από πρακτικές του γαστρονομικού τουρισμού και ιδιαίτερα της παραγωγής βιοτεχνικής μπίρας σε μη αστικές περιοχές. Σκοπός της είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης ζυθοτουρισμού στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης μιας περιοχής. Διεξήχθη ποιοτική έρευνα σε μικροζυθοποιίες. Επίσης, παρουσιάζεται το επιχειρηματικό σχέδιο της ανάπτυξης μιας μικροζυθοποιίας για την παραγωγή μπίρας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα σε περιοχές που απέχουν από τα αστικά κέντρα, παρέχει το πλεονέκτημα της πρόσβασης σε ιδιαίτερους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς πόρους και οδηγεί στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης της περιοχής. Η ανάπτυξη του ζυθοτουρισμού μπορεί να αποτελέσει ενίσχυση της τουριστικής εικόνας μιας περιοχής αναδεικνύοντας περαιτέρω τοπικά στοιχεία της τουριστικής της ταυτότητας. | el |
dc.format.extent | 136 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Ζυθοτουρισμός | el |
dc.subject | Επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης ζυθοποιίας | el |
dc.subject | Γαστροτουρισμός | el |
dc.subject | Beer tourism | el |
dc.subject | Gastrotourism | el |
dc.title | Ο κλάδος του ζύθου και οι προοπτικές ανάπτυξης ζυθοτουρισμού. Παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου ίδρυσης μικροζυθοποιίας και ανάπτυξης ζυθοτουριστικών δραστηριοτήτων | el |
dc.title.alternative | The beer industry and the prospects for the development of beer tourism. Presentation of a business plan for the establishment of a microbrewery and the development of beer tourism activities | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κεχαγιά, Δέσποινα | |
dc.contributor.committee | Tataridis, Panagiotis | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.contributor.master | Επιστήμη Οίνου και Ζύθου | el |
dc.description.abstracttranslated | This dissertation focuses on opportunities for tourism development through gastronomic tourism practices and especially the production of beer in non-urban areas. Its purpose is to explore the possibilities of developing beer tourism in the context of sustainable development of an area. Qualitative research was conducted in microbreweries. Also, a business plan is presented about the development of a microbrewery for the production of beer. Doing business in areas far from urban centers provides the advantage of having access to special environmental, cultural and social resources and leads to the development and the promotion of the area. The development of beer tourism can enhance the tourist image of an area by highlighting further local elements of its tourist identity. | el |
dcterms.embargoTerms | 12 months | el |
dcterms.embargoLiftDate | 2023-07-05T06:13:19Z | |