Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ο κλάδος του ζύθου και οι προοπτικές ανάπτυξης ζυθοτουρισμού. Παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου ίδρυσης μικροζυθοποιίας και ανάπτυξης ζυθοτουριστικών δραστηριοτήτων

dc.contributor.advisorΓκίκα, Ελένη
dc.contributor.authorΑβραμίδου, Βασιλική
dc.date.accessioned2022-07-05T06:13:19Z
dc.date.issued2022-06-14
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2396
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2237
dc.description.abstractΗ παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στις ευκαιρίες ανάπτυξης τουρισμού μέσα από πρακτικές του γαστρονομικού τουρισμού και ιδιαίτερα της παραγωγής βιοτεχνικής μπίρας σε μη αστικές περιοχές. Σκοπός της είναι να διερευνήσει τις δυνατότητες ανάπτυξης ζυθοτουρισμού στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης μιας περιοχής. Διεξήχθη ποιοτική έρευνα σε μικροζυθοποιίες. Επίσης, παρουσιάζεται το επιχειρηματικό σχέδιο της ανάπτυξης μιας μικροζυθοποιίας για την παραγωγή μπίρας. Η επιχειρηματική δραστηριότητα σε περιοχές που απέχουν από τα αστικά κέντρα, παρέχει το πλεονέκτημα της πρόσβασης σε ιδιαίτερους περιβαλλοντικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς πόρους και οδηγεί στην προώθηση της τοπικής ανάπτυξης της περιοχής. Η ανάπτυξη του ζυθοτουρισμού μπορεί να αποτελέσει ενίσχυση της τουριστικής εικόνας μιας περιοχής αναδεικνύοντας περαιτέρω τοπικά στοιχεία της τουριστικής της ταυτότητας.el
dc.format.extent136el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΖυθοτουρισμόςel
dc.subjectΕπιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης ζυθοποιίαςel
dc.subjectΓαστροτουρισμόςel
dc.subjectBeer tourismel
dc.subjectGastrotourismel
dc.titleΟ κλάδος του ζύθου και οι προοπτικές ανάπτυξης ζυθοτουρισμού. Παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου ίδρυσης μικροζυθοποιίας και ανάπτυξης ζυθοτουριστικών δραστηριοτήτωνel
dc.title.alternativeThe beer industry and the prospects for the development of beer tourism. Presentation of a business plan for the establishment of a microbrewery and the development of beer tourism activitiesel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeTataridis, Panagiotis
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.contributor.masterΕπιστήμη Οίνου και Ζύθουel
dc.description.abstracttranslatedThis dissertation focuses on opportunities for tourism development through gastronomic tourism practices and especially the production of beer in non-urban areas. Its purpose is to explore the possibilities of developing beer tourism in the context of sustainable development of an area. Qualitative research was conducted in microbreweries. Also, a business plan is presented about the development of a microbrewery for the production of beer. Doing business in areas far from urban centers provides the advantage of having access to special environmental, cultural and social resources and leads to the development and the promotion of the area. The development of beer tourism can enhance the tourist image of an area by highlighting further local elements of its tourist identity.el
dcterms.embargoTerms12 monthsel
dcterms.embargoLiftDate2023-07-05T06:13:19Z


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές