Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων πιπερόριζας και καρδάμου στον Ροδίτη οίνο

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΚυπρούλης, Σωτήριος
dc.date.accessioned2022-08-31T16:50:10Z
dc.date.available2022-08-31T16:50:10Z
dc.date.issued2022-07-21
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2815
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2655
dc.description.abstractΣε αυτή τη διπλωματική εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα της εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων της πιπερόριζας και του κάρδαμου, σε τοπικό λευκό οίνο, της ποικιλίας Ροδίτη, από την περιοχή Μαραθιά του νομού Ηλείας, με σκοπό την δημιουργία βιολειτουργικού οίνου. Αρχικά γίνεται μία αναφορά για την ιστορία της αμπέλου, αλλά και μία εισαγωγή στα βότανα. Στο πειραματικό μέρος, τα βότανα, τοποθετήθηκαν μέσα στον οίνο, σε διαφορετικές συγκεντρώσεις , είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά. Μετέπειτα ακολούθησε εκχύλιση, διάρκειας δύο εβδομάδων και εν συνεχεία φιλτράρισμα. Αργότερα οι οίνοι μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο, ώστε να προσδιοριστεί η συγκέντρωση των φαινολικών ουσιών και η αντιοξειδωτική ικανότητα. Για τις παραπάνω αναλύσεις χρησιμοποιήθηκαν οι μέθοδοι Folin-Ciocalteau και DPPH, ενώ για να προσδιοριστούν οι τιμές χρησιμοποιήθηκαν φασματοσκοπικές τεχνικές. Ο στόχος της παρούσας ερευνητικής μελέτης, ήταν η εξέταση των φαινολικών και αντιοξειδωτικών ουσιών που εκχυλίστηκαν στον οίνοel
dc.format.extent63el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΦαινολικό δυναμικόel
dc.subjectΒιολειτουργικός οίνοςel
dc.subjectΑντιοξειδωτική ικανότηταel
dc.subjectFolin-Ciocalteauel
dc.subjectDPPHel
dc.titleΜελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων πιπερόριζας και καρδάμου στον Ροδίτη οίνοel
dc.title.alternativeStudy of the antioxidant effect of ginger and cardamom herbs in Roditis wineel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.contributor.masterΕπιστήμη Οίνου και Ζύθουel
dc.description.abstracttranslatedIn this diploma thesis, the possibility of extracting the phenolic and antioxidant components of the herbs of ginger and cardamom, in local white wine, of the Roditis variety, from the Marathias area of the prefecture of Ilia, was studied, in order to create a biofunctional wine. Initially there is a reference to the history of the vine, but also an introduction to herbs. In the experimental part, the herbs were placed in the wine, in different concentrations, either individually or in combination. This was followed by a two-week extraction and then filtering. Later the wines were transferred to the laboratory, in order to determine the concentration of phenolic substances and the antioxidant capacity. For the above analyses, the Folin-Ciocalteau and DPPH methods were used, while spectroscopic techniques were used to determine the values. The aim of this research study was to examine the phenolic and antioxidant substances extracted in wine.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές