• Η χρήση εδώδιμων συσκευασιών στην τεχνολογία τροφίμων 

      Καματερού, Μαρίνα; Αρφάνη, Αλεξάνδρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)
      Η συσκευασία των τροφίμων είναι απαραίτητη από αρχαιοτάτων χρόνων για την αποθήκευση των προϊόντων διατροφής, την προστασία τους από περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και τη διατήρηση της ποιότητας τους σε όλα τα στάδια από ...
    • Πρόβλεψη της αντιμικροβιακής δράσης αιθέριου ελαίου λεβάντας 

      Σπύρου, Αικατερίνη Φιλίππη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
      Σήμερα, κρίσιμο πρόβλημα για τη βιομηχανία τροφίμων συνιστά η ανάπτυξη αλλά και ο πολλαπλασιασμός των παθογόνων μικροοργανισμών στα προϊόντα τροφίμων. Αποτέλεσμα αποτελεί η πιθανή μόλυνση του ανθρώπου ...
    • Προκλήσεις και επιλογές για την αξιοποίηση αποβλήτων τροφίμων 

      Μπακρατσά, Αντωνία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)
      Η παρούσα εργασία προβάλλει μια λεπτομερή βιβλιογραφική ανασκόπηση με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των προκλήσεων και των επιλογών αξιοποίησης των απορριμμάτων τροφίμων που απορρέουν από όλα τα επίπεδα της τροφικής ...
    • Συγκριτική μελέτη για υπολείμματα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα 

      Διαλυνά, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-24)
      Σκοπός της εργασίας αυτής είναι η ανασκόπηση της βιβλιογραφίας σε διάφορες πτυχές των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των καταγραφών που σχετίζονται με την παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα, τον ...
    • Τα μικροφύκη ως πηγή βιοδραστικών ενώσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας 

      Κοντομήτρου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04-22)
      Τα μικροφύκη είναι φωτοσυνθετικοί μικροοργανισμοί τεράστιας βιοποικιλότητας και αποτελούν μια από τις αρχαιότερες μορφές ζωής στον πλανήτη και πηγή τροφής για το μεγαλύτερο ποσοστό της παγκόσμιας βιομάζας. Έχουν την ικανότητα ...
    • Τροφιμογενή παθογόνα: διερεύνηση της χρήσης φυσικών αντιμικροβιακών στην παραγωγή τροφίμων 

      Κατσαμπίρη, Στυλιανή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-08)
      Η ενσωμάτωση φυσικών αντιμικροβιακών ουσιών στην παραγωγή τροφίμων έχεαναδειχθεί ως μια καίρια στρατηγική για τη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας τωντροφίμων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα τις ανησυχίες που σχετίζονται ...
    • Υπολογιστικές τεχνικές για την αναζήτηση νέων ενώσεων αναστολέων της ενζυμικής αμαύρωσης 

      Γκορτσά, Ελευθερία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
      Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναπτυχθεί ραγδαία η αγορά φρούτων και λαχανικών λόγω της αλλαγής των διατροφικών συνηθειών των καταναλωτών, οι οποίοι υιοθετούν πιο υγιή πρότυπα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά ...