Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-3 από 3
Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των
φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα
του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...
Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)
Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ...
Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός
είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά
είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...