Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-8 από 8
Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης σε εκχυλίσματα διαφόρων τύπων κανέλας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)
Η κανέλα είναι ένα φυτό με πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές
ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια , έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την επιστημονική
κοινότητα εξαιτίας των ιδιοτήτων της και έχουν γίνει πολλές μελέτες για ...
Οίνος και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)
Το κρασί είναι ένα υδροαλκοολικό διάλυμα (80-85% νερό) που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία χημικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων, των οργανικών οξέων, των φαινολικών ενώσεων, των αρωματικών ενώσεων, των ...
Επίδραση της αποθήκευσης στα βιοενεργά συστατικά καινοτόμων προϊόντων πλούσιου ζυμαριού εμπλουτισμένων με αλεύρι κάνναβης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
Σκοπός αυτής της εργασίας ήταν η επίδραση της αποθήκευσης στα βιοενεργά συστατικά καινοτόμων προϊόντων πλουσίου ζυμαριού (τσουρεκιών). Τα προϊόντα αυτά εμπλουτίστηκαν με άλευρο κάνναβης και υποκατέστησαν το άλευρο σίτου ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Δεντρολίβανο και Φασκόμηλο στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε σαν στόχο να παρασκευαστεί ένας βιολειτουργικός οίνος, μέσω της εκχύλισης των αιθέριων ελαίων των βοτάνων δενδρολίβανο και φασκόμηλο σε λευκό οίνο , τη μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Μέντας και Δυόσμου στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)
Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων μέντας και δυόσμου στον έτοιμο οίνο παραγωγής του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ...
Η επίδραση της αντιοξειδωτικής δράσης των φυσικών εκχυλισμάτων στο οξειδωτικό στρες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-08)
Ελεύθερη ρίζα ορίζεται, ένα μόριο ή μοριακό θραύσμα, που περιέχει ένα ή περισσότερα ασύζευκτα ηλεκτρόνια στο εξώτατο ατομικό ή μοριακό τροχιακό. Όταν σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, μπορεί να είναι εξαιρετικά αντιδραστικές ...
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βασιλικός-χαμομήλι στον Ροδίτη-αλεπού οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετηθεί η πιθανή μεταβολή στα φαινολικά συστατικά και στην αντιοξειδωτική ικανότητα του «Ροδίτη αλεπού» οίνου, μετά την εκχύλισης των βοτάνων «Βασιλικός» και «Χαμομήλι» στο ...
Επίδραση των μεθόδων ξήρανσης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των σταυρανθών λαχανικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-11)
Η παρούσα μελέτη παρουσιάζει την επίδραση που έχουν οι διάφοροι μέθοδοι
ξήρανσης στα σταυρανθή λαχανικά, χαρακτηριστικά παραδείγματα των οποίων
αποτελεί το λάχανο, η ρόκα, το ρεπάνι, το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Τα ...