Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-3 από 3
Ζυμωτικό δυναμικό στελεχών Saccharomyces cerevisiae από την περιοχή της Νεμέας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)
Στα πλαίσια της εργασίας αυτής αξιολογήθηκε η φαινοτυπική ποικιλομορφία 20
ενδογενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae από την περιοχή της Νεμέας. Εξετάστηκαν
ως προς χαρακτηριστικά του ζυμωτικού και οινολογικού τους ...
Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ...
Μελέτη διπλής - αλκοολικής και οξικής - ζύμωσης με βάση το χαρουπόμελο και το πετιμέζι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02)
Από τα αρχαία χρόνια, χρησιμοποιείται η διαδικασία της ζύμωσης για παραγωγή
ποικίλων τροφίμων και ποτών, τα οποία βρίσκουν εφαρμογή έως και σήμερα. Ο
επιστημονικός κλάδος επικεντρώθηκε στην μελέτη και κατανόηση της ...