Search
Now showing items 1-2 of 2
Ο ρόλος της σακχαροπεριεκτικότητας και του σιδήρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ζυμών Saccharomyces cerevisiae και Metschnikowia pulcherrima στην αλκοολική ζύμωση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
O οίνος είναι το προϊόν αλκοολικής ζύμωσης του γλεύκους, όπου συμμετέχουν
πολλοί μικροοργανισμοί, με σημαντικότερη τη δράση του Saccharomyces cerevisiae
που συνήθως κατευθύνει και ολοκληρώνει τη διαδικασία. Παράλληλα, ...
Οι ζύμες στην οινολογία και στην ποτοποιία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-14)
Η αλκοολική ζύμωση είναι ίσως ο αρχαιότερος βιοτεχνολογικός μετασχηματισμός στην ανθρώπινη ιστορία. Οι χημικές αναλύσεις αρχαιολογικών δειγμάτων στην Κίνα, το Ιράν, την Αίγυπτο ή τη Γεωργία εντοπίζουν την παραγωγή οίνου ...