Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-7 από 7
Μελέτη απώλειας και σπατάλης τροφίμων σε ελληνικές πανεπιστημιουπόλεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-05)
Food waste is a pressing issue that brings economic, social and environmental impacts to both developing and developed countries. While most studies deal with the quantitative and qualitative analysis of food waste produced ...
Συγκριτική μελέτη βρώσιμων φυτικών ελαίων διασποράς με αέρια χρωματογραφία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-10)
Τα φυτικά έλαια αποτελούν ένα αναπόσπαστο μέρος της σύγχρονης ανθρώπινης
διατροφής και η αναζήτηση για περισσότερες φυτικές πηγές τροφίμων που δίνουν
ενέργεια, είναι διαρκής και αυξανόμενη. Τέτοια έλαια φέρουν ουσίες ...
Συγκριτική μελέτη τυριών ωρίμανσης με ενόργανες μεθόδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-13)
Το τυρί είναι ένα ζυμούμενο προϊόν με βασικό συστατικό το γάλα, το αλάτι και τις ζωντανές μικροβιακές καλλιέργειες. Οι διαφορετικοί μικροοργανισμοί που υπάρχουν ή προστίθενται στο γάλα, καθιστούν το τυρί βιολογικά και ...
Παραγωγή και αξιοποίηση των συστατικών του πυρηνελαίου για την δημιουργία λειτουργικών τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-11)
Η ανοδική τάση που παρουσιάζει η παγκόσμια παραγωγή ελαιόλαδου επιφέρει αύξηση
των υποπροϊόντων της. Η ελαιοπυρήνα αποτελεί το κύριο στερεό απόβλητο της
ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας καθώς από 100 g ελιάς παράγονται ...
Τεχνικές ελέγχου της νοθείας και της αυθεντικότητας προϊόντων μπαχαρικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-21)
Τα μπαχαρικά είναι ένα είδος τρόφιμου με διευρυμένη χρήση όπου τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξημένη συχνότητα της νοθείας αυτών. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγραφούν τα προβλήματα που παρατηρούνται ...
Εκχύλιση φαινολικών ουσιών από παραπροϊόντα κρόκου με χρήση πειραματικού σχεδιασμού και υγρής χρωματογραφίας – φασματομετρίας μάζας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
Το θέμα της παρούσας πτυχιακής αφορά την εκτίμηση του ολικού φαινολικού περιεχομένου, της αντιριζικής και αντιοξειδωτικής δράσης εκχυλισμάτων παραπροϊόντων κρόκου Κοζάνης με στόχο την αξιοποίηση των φαινολικών ενώσεων στην ...
Μελέτη εμπλουτισμού εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου με ματζουράνα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
Ο συνδυασμός ελαιολάδων και εμπλουτιστικών παραγόντων, όπως το αρωματικό φυτό ματζουράνα (Origanum majorana L.) που ανήκει στην οικογένεια Lamiaceae, οδήγησε στην ανάπτυξη των «εμπλουτισμένων ελαιολάδων», τα οποία ‘κερδίζουν’ ...