Αποτελέσματα 141-160 από 738

    • Παραγωγή αλκοολούχου ποτού Βερμούτ 

      Ντογκοτάρι, Αλεξάντρου; Μπουλουμπάσης, Φοίβος Άγγελος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-11)
      Για τους σκοπούς της παρούσας διπλωματικής εργασίας , πραγματοποιήθηκε πειραματική παραγωγή βερμούτ extra-dry από οίνο βάσης ποικιλίας Σαββατιανό. Οι συνθήκες της παραγωγικής διαδικασίας ήταν στα πλαίσια εκμάθησης των ...
    • Μεταβολές των συγκεντρώσεων των ανόργανων ιόντων σε όλες τις φάσεις της ζυθοποίησης 

      Δαυλοπούλου, Φοίβη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
      Ο ζύθος είναι το τρίτο πιο διαδεδομένο αλκοολούχο ποτό στον κόσμο καθώς συνδυάζει μοναδικά τη χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλη και την πολύ ευχάριστη γεύση. Υπάρχουν διάφορα είδη ζύθου που διαφέρουν ως προς τα οργανοληπτικά ...
    • Παραγωγή Gin 

      Χρυσαδάκος, Ταντέους Αλέξανδρος; Κουτσονικόλης, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
      Η εργασία αφορά την εξέταση της διαδικασίας παραγωγής gin με επίκεντρο την επίδραση της διαχείρισης της αρκεύθου πριν την απόσταξη στο οργανοληπτικό προφίλ του αποστάγματος. Το gin περιλαμβάνει καρπούς αρκεύθου (Juniperus ...
    • Κατανάλωση οίνου κατά την πανδημία Covid-19. Έρευνα σε ελληνικά οινοποιεία 

      Κόρκα, Ευθυμία Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-05)
      Η έναρξη του Covid-19 αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες κρίσεις. Η παρούσα μελέτη διερευνά τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 στα ελληνικά οινοποιεία οι οποίες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις των ...
    • Μελέτη αποκορύφωσης του γάλακτος 

      Κωστοπούλου, Θεωδόρα - Μαρία; Κουφαλιώτη, Ζωή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-07)
      Το γάλα ανεξαρτήτως ζωικής προέλευσης και περαιτέρω κατάταξης του με βάση το περιεχόμενο λίπος του, αποτελεί τροφή σύμβολο και πρώτη ύλη για τρόφιμα παγκόσμιας σημασίας (κρέμα γάλακτος, τυρί, γιαούρτη, παγωτό, ξυνόγαλα, ...
    • Εδώδιμες επιστρώσεις χιτοζάνης και νανοεπικάλυψη για παράταση διατηρησιμότητας στο Cucumis sativus (Linnaeus, 1753) και αντικατάσταση της πλαστικής συσκευασίας 

      Σταθοκώστα, Πηνελόπη; Τριανταφυλλίδου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11)
      Οι εδώδιμες επικαλύψεις είναι μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια με 2,21 δισεκατομμύρια δολάρια μερίδιο αγοράς το 2023, καθώς πολλές εταιρίες αναζητούν λύσεις αντικατάστασης ...
    • Ποιοτικά χαρακτηριστικά νεοφανών τροφίμων εμπλουτισμένων με λειτουργικά συστατικά για την μείωση άγχους των καταναλωτών 

      Τσομπανίδου, Έρις Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
      Η αυξανόμενη ζήτηση τροφίμων με υψηλή θρεπτική αξία και συστατικά που βελτιώνουν την υγεία του ανθρώπου έχει οδηγήσει στο σχηματισμό νέων λειτουργικών τροφίμων. Τα αρτοπαρασκευάσματα είναι τρόφιμα που έχουν μεγάλη απήχηση ...
    • Βιολογική δραστικότητα του δενδρολίβανου 

      Σάρκου, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-06)
    • Μελέτη της ικανότητας προσκόλλησης της ζύμης αλλοίωσης του οίνου Brettanomyces bruxellensis 

      Μουρδουκούτας, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Η ικανότητα προσκόλλησης και η δημιουργία βιοΰμενίων από αλλοιογόνους μικροοργανισμούς απασχολεί τη βιομηχανία τροφίμων λόγω των σημαντικών οικονομικών συνεπειών που μπορεί να επιφέρει. Πολλές φορές οι αντιμικροβιακοί ...
    • Πρωτοβάθμια επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων 

      Κεστεκίδη, Ναταλία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-07)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η πρωτοβάθμια επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων. Τα υγρά απόβλητα ενός οινοποιείου παράγονται κυρίως από τον καθαρισμό του δαπέδου, του μηχανολογικού εξοπλισμού, ...
    • Μελέτη βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων εστιατορίου πανεπιστημίου 

      Σταθόπουλος, Γεώργιος; Λίλλης, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-28)
      Στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής καθώς και της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, αλλά και των αλλαγών στην καθημερινότητα και τις διατροφικές μας συνήθειες εν γένει, δημιουργήθηκε η ανάγκη για μείωση της σπατάλης των ...
    • Ανοσοποιητικό και διατροφή 

      Χονδρορίζος, Ρίζος Ταξιάρχης; Νιζάμη, Μαρίνα Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-04-05)
      Το ανοσοποιητικό σύστημα θεωρείται από τα σημαντικότερα συστήματα κάθε οργανισμού διότι αποτελεί την άμυνά του σε μικροοργανισμούς που είναι ικανοί να τον βλάψουν. Με την εισβολή ενός παράσιτου ενεργοποιείται μια σειρά ...
    • Πρωτεϊνικές δίαιτες για απώλεια βάρους και επιδράσεις στην υγεία 

      Λάμπρου, Περσεφόνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-12)
    • Μη αξιοποιούμενα τρόφιμα: ο ρόλος των ΣΔΑΤ 

      Ιωαννίδου, Νίκη-Μαγδαληνή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-19)
      Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα που επηρεάζει την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον, καθώς το 35% περίπου του συνόλου των τροφίμων που παράγονται ετησίως σπαταλιέται με τεράστιο οικονομικό κόστος. ...
    • Υγιεινή και ασφάλεια κατά την παραγωγή και διάθεση παγωτού 

      Ευθυμίου, Χαράλαμπος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-14)
      Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η πλήρης και διεξοδική ανάλυση της έννοιας του παγωτού, της διαδικασίας παραγωγής του, της ποιότητάς του, καθώς επίσης κι των πτυχών υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με αυτή. Στο ...
    • Πρωτεϊνική αστάθεια οίνων: παράγοντες που την επηρεάζουν και τρόποι αντιμετώπισης 

      Καλούση, Ξένια; Στεργιοπούλου, Ελισάβετ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύει σε βάθος το φαινόμενο της πρωτεϊνικής αστάθειας των οίνων, και κατ΄επέκταση του πρωτεϊνικού θολώματος, τον τρόπο με τον οποίο αυτό δημιουργείται, πώς γίνεται οπτικά αντιληπτό και τους ...
    • Κρυοσκοπική ανίχνευση νοθείας του γάλακτος 

      Παυλάκη, Σοφία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-14)
      Το γάλα αποτελεί παγκοσμίως ένα από κυριότερα στοιχεία της διατροφής του ανθρώπου λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας, της προσιτής τιμής του και κυρίως της πεποίθησης ότι το γάλα συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη των ...
    • Εκχύλιση φαινολικών ενώσεων από παραπροϊόντα χαμομηλιού με χρήση μοντέλων πειραματικού σχεδιασμού 

      Ρίπης, Μιχαήλ; Συμεωνίδης, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)
      Στη σημερινή εποχή, η ανάγκη που υπάρχει για οικολογική διαχείριση των αποβλήτων και των παραπροϊόντων αλλά και η τάση για την εφαρμογή «πράσινων» μεθόδων κατά την παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων τροφίμων, έχει οδηγήσει ...
    • Βιβλιογραφική ανασκόπηση του ρόλου του εντερικού μικροβιώματος στους αθλητές 

      Ζωγράφος, Αλέξανδρος; Πολυμενάκου, Φωτείνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-06)
      Στόχος όλων των επαγγελματιών αθλητών αποτελεί διαχρονικά η βελτιστοποίηση των επιδόσεων τους. Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί με το επιβαρυμένο πρόγραμμα αγώνων που καλούνται ...
    • Μελέτη και ταυτοποίηση σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε τσίπουρο 

      Αθανασόπουλος, Δημήτριος; Σπυράκος, Βασίλειος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Στην παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε μελέτη και ταυτοποίηση της σύστασης, εκχυλισιμότητας συστατικών των βοτάνων φασκόμηλο και μαντζουράνα σε τσίπουρο. Η πτυχιακή εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη, το θεωρητικό και ...