Εμφάνιση απλής εγγραφής

Υγιεινή της εκτροφής των σαλιγκαριών

dc.contributor.advisorΜπουλανίκη, Παρασκευή
dc.contributor.authorΡούτσης, Αριστείδης
dc.date.accessioned2022-10-12T08:11:39Z
dc.date.available2022-10-12T08:11:39Z
dc.date.issued2022-10-08
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3044
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2884
dc.description.abstractΤα σαλιγκάρια συγκαταλέγονται στα μαλάκια και περιέχουν μεγάλο αριθμό ειδών της οικογένειας των Ελικοειδών. Λίγα είναι αυτά τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τον άνθρωπο με κύριο το είδος για παραγωγή στην Ευρώπη, το σαλιγκάρι του κήπου. Τα χερσαία γαστερόποδα εμφανίζουν ανεπτυγμένα συστήματα αναπαραγωγής, κυκλοφορικό, νευρικό, πέψης και αναπνοής με πνεύμονες. Παρουσιάζουν την ικανότητα να προστατεύονται από περιβαλλοντικές δυσκολίες με χειμερία και θερινή νάρκη. Τα σαλιγκάρια εκτρέφονται σε μεγάλες και σε μικρές εγκαταστάσεις ανάλογα με την επιθυμητή παραγωγή. Υπάρχουν αρκετά συστήματα εκτροφής που έχουν παρατηρηθεί και αρκετές οι παραλλαγές τους σε διάφορες χώρες. Τα πιο διαδεδομένα μοντέλα αποτελούν το Ιταλικό και το Γαλλικό. Οι χώροι πρέπει να είναι σωστά εξοπλισμένοι και οργανωμένοι, προστατεύοντας από θηρευτές και επικίνδυνες συνθήκες τα σαλιγκάρια. Σε όλη την αλυσίδα παραγωγής , από τη παραλαβή πρώτων υλών μέχρι και την πώληση στο καταναλωτή, πρέπει να διασφαλίζεται η υγιεινή και ασφάλεια του προϊόντος σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και τις ισχύουσες νομοθεσίες. Η ελληνική και η παγκόσμια αγορά αναδεικνύει την σαλιγκαροτροφία σαν μια καινοτόμα και επικερδή επιχείρηση και τα σαλιγκάρια σαν ένα επιθυμητό καταναλωτικό προϊόν πολυτελείας.el
dc.format.extent73el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/*
dc.subjectΣαλιγκάριαel
dc.subjectΣαλιγκαροτροφίαel
dc.subjectΓαστερόποδαel
dc.subjectΥγιεινήel
dc.subjectΑσφάλειαel
dc.subjectCornuel
dc.subjectAspersumel
dc.subjectΕκτροφή σαλιγκαριώνel
dc.subjectSnailsel
dc.subjectHelicicultureel
dc.subjectGastropodsel
dc.subjectBreedingel
dc.subjectHygieneel
dc.subjectSafetyel
dc.titleΥγιεινή της εκτροφής των σαλιγκαριώνel
dc.title.alternativeHygiene of breeding snailsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΣκαναβή, Κωνσταντίνα
dc.contributor.committeeΒασσάλου, Ευδοκία
dc.contributor.facultyΣχολή Δημόσιας Υγείαςel
dc.contributor.departmentΤμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείαςel
dc.description.abstracttranslatedSnails are concluded in the mollusks and they contain a great deal of a number of species from the Helicidae family. There are few that can be utilized by humans with the main species for production in Europe, the garden snail. The terrestrial gastropods show developed reproductive, circulatory, nervous, digestive and respiratory with lungs, systems. They show the ability to protect themselves from environmental difficulties with hibernation and aestivation. Snails are bred in large and small plants depending on the desired production. There are several breeding systems that have been observed and several are their variations in different countries. The most common models are the Italian and the French. The premises must be properly equipped and organized, protecting snails from predators and dangerous conditions. Throughout the production chain, from the arrival of raw materials to the sale to the consumer, the hygiene and safety of the product must be ensured in accordance with international standards and applicable laws. The Greek and world market is unfolding snail farming as an innovative and profitable business and snails as a desired luxury consumer product.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές