Show simple item record

Διερεύνηση της επίδρασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στη λειτουργία των ελληνικών ξενοδοχείων

dc.contributor.advisorStavrinoudis, Theodoros
dc.contributor.authorΑδαμίδης, Ανέστης
dc.date.accessioned2023-01-16T08:41:05Z
dc.date.available2023-01-16T08:41:05Z
dc.date.issued2022-07
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3586
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3426
dc.description.abstractΣτην παρούσα διπλωματική το αντικείμενο μελέτης είναι η πανδημία του Covid-19 του 2020 και οι συνέπειες που είχε στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Ως φαινόμενο, η πανδημία του Covid-19 ήταν μια κρίση για την βιομηχανία του τουρισμού. Για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να μειώσει την μετάδωση του ιού. Ως εκ τούτου, αυτή η εργασία μελετά διάφορους τύπους κρίσεων ώστε να καταλήξει με έναν ορισμό του τι αποτελεί «κρίση». Έπειτα, επικεντρωνόμαστε στην υγειονομική κρίση που προκλήθηκε στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο από την πανδημία. Επίσης υπάρχει μια εις βάθος ανάλυση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων που έθεσε η ελλνική κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις της πανδημίας και να επιτρέψει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να επιστρέψουν σε λειτουργία για την τουριστική περίοδο του Μαΐου – Οκτωβρίου 2020. Για τους σκοπούς της εργασίας, διενεργήθηκε έρευνα που ακολουθούσε τη μέθοδο των Δελφών. Τα δεδομένα που συλλέχθησαν, παρουσίασαν τον τρόπο που λειτουργούσαν τα ξενοδοχεία πριν το θεσμό των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και το πώς οι αλλαγές αυτές επηρέασαν τις λειτουργίες αυτές. Η έρευνα επικεντρώθηκε στους τομείς της Υποδοχής, του Εστιατορίου, της Οροφοκομίας και της Κουζίνας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έρευνα που δεν έχει ξαναγίνει, επομένως τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμη πληροφόρηση.el
dc.format.extent175el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Αιγαίουel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectCoronavirusel
dc.subjectCovid-19el
dc.subjectΚορονοϊόςel
dc.subjectΕλληνικά ξενοδοχείαel
dc.subjectΤουρισμόςel
dc.subjectΥγειονομικά πρωτόκολλαel
dc.subjectGreek hotel industryel
dc.subjectΠρωτότυπη έρευναel
dc.subjectΕρευνητική μέθοδος Δελφώνel
dc.subjectΔιαχείριση κρίσεωνel
dc.titleΔιερεύνηση της επίδρασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στη λειτουργία των ελληνικών ξενοδοχείωνel
dc.title.alternativeInvestigation into the effects of the hygine protocols against the spread of the Covid-19 Coronavirus on Greek hotelsel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeΚακαρούγκας, Χρήστος
dc.contributor.committeePapatheodorou, Andreas
dc.contributor.facultyΣχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Διοίκησης Τουρισμούel
dc.contributor.masterΚαινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμόel
dc.description.abstracttranslatedIn this dissertation, the subject of research is the 2020 Covid-19 pandemic and the effects it had on the Greek hotel industry. As a phenomenon, the Covid-19 pandemic was a crisis for the tourism industry. To counter the effects of this crisis, the Greek government took measures to reduce the spreading of the virus. As such, this paper studies various types of crises in order to come up with a definition of what constitutes a “crisis”. After that, we focus on the health crisis that was caused in the Greek hotel industry by the pandemic. There is also an in-depth analysis of the new health protocols implemented by the Greek government, in order to counter the effects of the pandemic and allow room for the hotel operations to resume in the tourist season of May - October 2020. For the purposes of this paper, research following the Delphi method was carried out. The data collected, showcased the way hotel operations were before the implementation of the Covid-19 safety protocolos, as well as how the changes affected said operations. The study was focused on the departments of Reception, Restaurant, Housekeeping and Kitchen. This is an original research that has not been repeated, so the results provide valuable insight.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές