dc.contributor.advisor | Stavrinoudis, Theodoros | |
dc.contributor.author | Αδαμίδης, Ανέστης | |
dc.date.accessioned | 2023-01-16T08:41:05Z | |
dc.date.available | 2023-01-16T08:41:05Z | |
dc.date.issued | 2022-07 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3586 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3426 | |
dc.description.abstract | Στην παρούσα διπλωματική το αντικείμενο μελέτης είναι η πανδημία του Covid-19 του 2020 και οι συνέπειες που είχε στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο. Ως φαινόμενο, η πανδημία του Covid-19 ήταν μια κρίση για την βιομηχανία του τουρισμού. Για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για να μειώσει την μετάδωση του ιού.
Ως εκ τούτου, αυτή η εργασία μελετά διάφορους τύπους κρίσεων ώστε να καταλήξει με έναν ορισμό του τι αποτελεί «κρίση». Έπειτα, επικεντρωνόμαστε στην υγειονομική κρίση που προκλήθηκε στον ελληνικό ξενοδοχειακό κλάδο από την πανδημία. Επίσης υπάρχει μια εις βάθος ανάλυση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων που έθεσε η ελλνική κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις της πανδημίας και να επιτρέψει στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να επιστρέψουν σε λειτουργία για την τουριστική περίοδο του Μαΐου – Οκτωβρίου 2020.
Για τους σκοπούς της εργασίας, διενεργήθηκε έρευνα που ακολουθούσε τη μέθοδο των Δελφών. Τα δεδομένα που συλλέχθησαν, παρουσίασαν τον τρόπο που λειτουργούσαν τα ξενοδοχεία πριν το θεσμό των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων, καθώς και το πώς οι αλλαγές αυτές επηρέασαν τις λειτουργίες αυτές. Η έρευνα επικεντρώθηκε στους τομείς της Υποδοχής, του Εστιατορίου, της Οροφοκομίας και της Κουζίνας. Πρόκειται για μια πρωτότυπη έρευνα που δεν έχει ξαναγίνει, επομένως τα αποτελέσματα παρέχουν πολύτιμη πληροφόρηση. | el |
dc.format.extent | 175 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Αιγαίου | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Coronavirus | el |
dc.subject | Covid-19 | el |
dc.subject | Κορονοϊός | el |
dc.subject | Ελληνικά ξενοδοχεία | el |
dc.subject | Τουρισμός | el |
dc.subject | Υγειονομικά πρωτόκολλα | el |
dc.subject | Greek hotel industry | el |
dc.subject | Πρωτότυπη έρευνα | el |
dc.subject | Ερευνητική μέθοδος Δελφών | el |
dc.subject | Διαχείριση κρίσεων | el |
dc.title | Διερεύνηση της επίδρασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 στη λειτουργία των ελληνικών ξενοδοχείων | el |
dc.title.alternative | Investigation into the effects of the hygine protocols against the spread of the Covid-19 Coronavirus on Greek hotels | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κακαρούγκας, Χρήστος | |
dc.contributor.committee | Papatheodorou, Andreas | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού | el |
dc.contributor.master | Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό | el |
dc.description.abstracttranslated | In this dissertation, the subject of research is the 2020 Covid-19 pandemic and the effects it had on the Greek hotel industry. As a phenomenon, the Covid-19 pandemic was a crisis for the tourism industry. To counter the effects of this crisis, the Greek government took measures to reduce the spreading of the virus.
As such, this paper studies various types of crises in order to come up with a definition of what constitutes a “crisis”. After that, we focus on the health crisis that was caused in the Greek hotel industry by the pandemic. There is also an in-depth analysis of the new health protocols implemented by the Greek government, in order to counter the effects of the pandemic and allow room for the hotel operations to resume in the tourist season of May - October 2020.
For the purposes of this paper, research following the Delphi method was carried out. The data collected, showcased the way hotel operations were before the implementation of the Covid-19 safety protocolos, as well as how the changes affected said operations. The study was focused on the departments of Reception, Restaurant, Housekeeping and Kitchen. This is an original research that has not been repeated, so the results provide valuable insight. | el |