Show simple item record

Εργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων σε δίκτυα καταστημάτων take away πώλησης καφέ

dc.contributor.advisorΚαλλιβωκάς, Δημήτριος
dc.contributor.authorΣακαβάρας, Ζήσης
dc.date.accessioned2024-07-11T21:46:59Z
dc.date.available2024-07-11T21:46:59Z
dc.date.issued2024-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/7024
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6858
dc.description.abstractΗ εργασία πραγματεύεται το θέμα της εργασιακής ικανοποίησης των εργαζομένων σε δίκτυα καταστημάτων take away πώλησης καφέ. Η αλήθεια είναι ότι ο καφές είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα παγκοσμίως και αποτελεί ένα από τους πιο βασικούς κλάδους διεθνώς. Επίσης, η εργασιακή ικανοποίηση είναι ένα διαχρονικό ζήτημα για αυτό τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγεται στην εργασία, αφορούν, δυνητικά, επιχειρήσεις που θέλουν εργαζόμενους ικανοποιημένους, αφοσιωμένους και παραγωγικούς. Με βάση τη θεωρητική τεκμηρίωση, προκύπτει το εξής ερευνητικό ερώτημα: υπάρχει ικανοποίηση των εργαζομένων σε δίκτυα καταστημάτων take away καφέ; Αυτό το ερώτημα αποτελεί και τον κύριο στόχο της εργασίας. Η εργασία απαρτίζεται από δύο μέρη: την θεωρητική και την εμπειρική τεκμηρίωση. Στο πρώτο μέρος υπάρχουν δύο κεφάλαια, το πρώτο αφορά στην εργασιακή ικανοποίηση και το δεύτερο εστιάζει στον κλάδο του καφέ. Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν άλλα δύο κεφάλαια και το πρώτο παρουσιάζει το σχεδιασμό της έρευνας ενώ το άλλο κεφάλαιο εμπεριέχει τα πορίσματά της ανά ενότητα του ερωτηματολογίου. Στο κεφάλαιο αυτό, γίνονται και συγκρίσεις μεταξύ επιλεγμένων μεταβλητών, για να βγουν πορίσματα και να καταγραφούν οι περιορισμοί και οι προτάσεις για μελλοντική έρευνα. Συμπερασματικά, προκύπτει ότι άνθρωποι που εργάζονται έχοντας ένα σκοπό, δηλαδή για κάτι συγκεκριμένο κατά τους ίδιους, δραστηριοποιούνται ουσιαστικά. Επίσης, όταν η επιχείρηση, λ.χ. το κατάστημα take away καφέ, δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι ικανοποιούνται, επιτυγχάνει την αύξηση της αποδοτικότητάς της. Με άλλα λόγια, όταν οι άνθρωποι βρίσκουν ικανοποίηση στην δουλειά τους, είναι ευχαριστημένοι κατά το εργασιακό ωράριο και βιώνουν θετικά συναισθήματα στο εργασιακό τους περιβάλλον.el
dc.format.extent71el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΕργασιακή ικανοποίησηel
dc.subjectΚαταστήματα take away καφέel
dc.subjectΚαταστήματα take awayel
dc.titleΕργασιακή ικανοποίηση των εργαζομένων σε δίκτυα καταστημάτων take away πώλησης καφέel
dc.title.alternativeEmployees’ job satisfaction in chains of take away coffeeel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeGikas, Grigorios
dc.contributor.committeeΣαχινίδης, Αλέξανδρος
dc.contributor.facultyΣχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημώνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.contributor.masterΔιοίκηση Επιχειρήσεων - Master in Business Administration (MBA)el
dc.description.abstracttranslatedThe master thesis deals with the issue of job satisfaction in take-away coffee shops. It is a fact that coffee is one of the most widespread beverages worldwide and also, it is one of the most basic industries internationally. Moreover, job satisfaction is a perennial issue, so the research results potentially concern companies that want satisfied, engaged, and motivated employees. Based on the literature review, the following research question arises: Is there job satisfaction in take-away coffee shops? This question is also the main objective of the master thesis. The master thesis consists of two parts: the literature review and the empirical part. In the first part there are two chapters, the first concerns job satisfaction and the second focuses on the coffee industry. In the second part, there are two more chapters and the first presents the design of the research while the other chapter contains its findings per section of the questionnaire. In this chapter, statistical correlations are also presented between selected variables, so that the conclusions, the limitations and the suggestions for future research can be drawn. In conclusion, employees who work for a special purpose, i.e. for something that is meaningful to them, are then essentially active. Accordingly, when the company, e.g. the take-away coffee shop, creates an environment where employees are satisfied, achieves an increase in its efficiency. In other words, when people find satisfaction in their work, they are happy during work hours and experience positive emotions in their work environment.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές