Μείωση περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε επαγγελματικό χώρο εστίασης με σκοπό την κλιματική βιωσιμότητα
Reducing environmental footprint in a commercial dining space for climate sustainability

Διπλωματική εργασία
Συγγραφέας
Ποταμιάνος, Φρίξος
Ημερομηνία
2025-02-20Επιβλέπων
Spyropoulos, GeorgiosΛέξεις-κλειδιά
Κλιματική αλλαγή ; Περιβαλλοντική βιωσιμότητα ; Περιβαλλοντικό αποτύπωμα ; Επαγγελματική εστίαση ; Κατανάλωση ενέργειας ; Διαχείριση αποβλήτων ; Εκπομπές αερίων ρύπωνΠερίληψη
Επιδίωξη της παρούσας διπλωματικής εργασίας είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης, εστιάζοντας στην επίτευξη κλιματικής βιωσιμότητας. Εξετάζονται οι τρέχουσες πρακτικές στον τομέα της εστίασης και αναλύονται τα προβλήματα που συνδέονται με την κατανάλωση ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και τις εκπομπές αερίων του
θερμοκηπίου. Στόχος είναι η αναζήτηση και η πρόταση καινοτόμων λύσεων που θα συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και θα προσφέρουν στρατηγικές βελτίωσης της περιβαλλοντικής απόδοσης σε εστιατόριο στην Αττική.
Περίληψη
The aim of this thesis is to reduce the environmental footprint in professional restaurants, with a focus on achieving climate sustainability. Current practices in the catering sector are examined, and issues related to energy consumption, waste management, and greenhouse gas emissions are analyzed. The objective is to identify and propose innovative solutions that will help mitigate environmental impacts and offer strategies for improving the environmental performance of a restaurant in Attica.